Binlerce Kişi Kocadon’u Karşıladı

Muğla’nın Bodrum İlçesi eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u tahliye sonrası binlerce vatandaş karşıladı.

On ayrı suçtan rüşvet, iki irtikap ve örgüt kurarak örgüt liderliği yaptığı iddiasıyla 3 aydır Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Bodrum Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrumlularla buluştu. Mehmet Kocadon’un tahliyesinin ardından yüzlerce araçlık konvoyla Bodrum’ a gelen binlerce kişi Kocadon’u Belediye meydanında alkışlarla karşıladı. Yaklaşık on bin kişi Kocadon’u davul zurna, havaii fişek ve volkanlar ile büyük bir karşılama düzenledi.

Adeta insan seli ile kucaklaşan Kocadon kendisine hediye edilen çiçekleri eşi Hülya Kocadon’a verdi. Belediye meydanında sevgi dolu bir kucaklaşma ve izdiham yaşandı.

Muğla’dan gelen konvoy ile Bodrum Belediye Meydanına inen Kocadon’un gördüğü ilgi karşısında gözleri doldu. Eşi Hülya Kocadon, Başkan Vekili Dursun Göktepe, yarımada belde başkanları ve meclis üyeleri belediye meydanında hazır bekledi. Bodrum’a bine yakın araçla giriş yapan Kocadon’un konvoyuna emniyet nedeniyle geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Bu sevgiye bu tutsaklıklar helal olsun diyerek belediye meydanında konuşmasına başlayan Mehmet Kocadon ”Her zaman demiştim Türk adaleti bir gün gerçek yüzünü gösterecektir diye. İşte bu adalet sayesinde bugün karşınızdayım arkadaşlar. Onların hepsini Allaha havale ediyorum. Sizler varsınız artık. Sizin sevginiz var. Sizlere helal olsun arkadaşlar, bu adalet hepimize bir gün lazım olacak. Sizin buradan başlattığınız sevgi ve demokrasi çığ gibi büyüyerek bütün Türkiye’yi sardı. Ne mutlu bizlere ki arkadaşlar yine sizlerle beraber oldum, Beni aldıkları yerde sizle konuşuyorum. Bir cuma günü kalabalığın en yoğun olduğu yerde herkesin gözü önünde beni götürdüler, aynı yerden size sesleniyorum. İçeride kaldığım yüz gün boyunca Bodrum aşkıyla yattım. Şu an biliyorsunuz ki kalbimizin yarısı Muğla da kaldı. Bir arkadaşımız Muğla da kaldı. Yüreğimizin yarısı orada kaldı. Daha sizlerle yapacak çok işimiz var arkadaşlar. Diyorlar ki başkanın koltuğunu elinden aldılar. Bu sevgiye bu desteğe bin tane koltuk feda olsun“dedi Bu arada bazı vatandaşlar davul çalarken Mehmet Kocadon ise davulun çalınmamasını isteyerek “Biliyorsunuz ki ülke olarak son günlerde kötü günler geçiriyoruz. Kutlamamızı başımızdaki bu kötü olaylar gittikten sonra kutlayalım. Ülkemizde birçok şehit var. Bize eğlenmek yakışmaz davullar zurnalar sussun”dedi Kalabalık vatandaş topluluğu sürekli en büyük başkan bizim başkan şeklinde sloganlar attı. Alkış ve sloganlarla sık sık kesilen konuşma Kocadon’un şu sözleri ile son buldu” hepiniz geldiğiniz için, bana destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Helal olsun sizlere. Bodrum trafiğini oldukça kapattık. Birazda dinlenme zamanı daha yapılacak çok şeyimiz var”dedi.

Öteyandan Muğla’dan çıkan 250 kişilik araç konvoyu; Milas’tan, Mumcular’dan ve Güverçinlik mevkilerinden katılan araçlar bin 500’ü buldu.

Kocadon ; Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilen operasyonda ‘İhaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlıların adliyeye çıkarılmasının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da savcılık talimatı ile ‘şüpheli' sıfatıyla 6 polis eşliğinde adliyeye getirilmiş ve aynı gün tutuklanmıştı .
Kaynak: İHA