Bahçesinde 27 Çeşit Gül Yetiştiriyor

Muş'ta yaşayan emekli işçi Mustafa Yatçı, bahçesinde 27 çeşit gül yetiştirdi.

Yatçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu işi hobi olarak yaptığını, saksılarda yetiştirdiği gülleri bahçeye gelenlere hediye olarak verdiğini söyledi.

İlkbahardan sonbahara kadar 2 dönümlük bahçesinin 300 metre karesinde 27 çeşit gül yetiştirdiğini ve gül hayranı olduğunu belirten Mustafa Yatçı, gül yetiştirmek amacıyla başka illerden gelen vatandaşların kendisinden fide satın aldığını ifade etti.

Bahçesinde çok çeşit ve rengarenk güller yetiştirdiğini belirten Yatçı, şunları kaydetti:

''62 yaşındayım. 40 yıl önce dağda avlanırken, doğada kendiliğinden yetişen bir gülü koparıp bahçenin bir köşesine diktim. Bundan sonra gül kendiliğinden çoğalmaya başladı.

Daha sonra gül yetiştirmeye merak sardım. Daha sonra Isparta, Kahramanmaraş, Bursa, Yalova, İzmir ve Şanlıurfa'dan gül fideleri getirmeye başladım. 40 yıldan beri evimin önündeki 2 dönümlük bahçemde 120 kök gül yetirtiriyorum. Bunun dışında elma, armut, kiraz gibi meyve ağaçları, üzüm asmasından çileğine kadar birçok meyve çeşidini de yetiştiriyorum.''

Yatçı, bahçesinde kırmızı gülün her tonunun yanı sarı, beyaz, fuşya, lila, mor, ebruli, pembe renkli güller bulunduğunu, bu gülleri yetiştirerek emekliliğin tadını çıkardığını dile getirdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA