Tedbirsiz Çalışma Ölüme Davetiye Çıkarıyor

Van’da emniyet kemeri takmadan onlarca metre yükseklikte çalışan duvar boyama işçileri adeta ölüme meydan okuyorlar.

Tedbirsiz Çalışma Ölüme Davetiye Çıkarıyor
Kent merkezindeki bazı inşaatlarda çalışan işçiler, iskelede tehlikeli bir şekilde çalışma yapıyor. Beline emniyet kemeri takmadan çalışan işçiler, en küçük bir dalgınlık ya da olası bir kaza sonrası ölümle burun buruna geliyor.

Çalışma yapılan binanın zemin kısmına ise alttan geçen insanların başına herhangi bir parça düşmemesi için file konulması gerekirken, bu yollara da başvurulmuyor. Güvenlik tedbirleri alınmadan gerçekleştirilen bu tür çalışmalar vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Bu gibi manzaraların büyükşehir olma yolunda hazırlık yapan Van’a yakışmadığını ifade eden vatandaşlar, insan hayatına değer verilmediğini dile getirdiler. İşçilerin belinde emniyet kemeri ve binanın zemininde ise file konulması gerektiğini savunan vatandaşlar, “Çocuklarının nafakası için çalışan işçilerin bu sıcakta tedbirsiz çalışması bir tarafa, asıl işverenlerin elemanlarının iş güvenliğini sağlamadan çalıştırmasını yadırgıyorum. Sırf para için işçisinin canını hiçe sayan işletmecileri kınıyorum. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi .
Kaynak: İHA