Şehitler İçin Ağlayan Çocuk

44. Selçuk Efes Festivali kapsamında stant açan Selçuk Gönüllüleri Derneği'nin düzenlediği "Selçuk'un Resmini Yap Tişörtü Kap" etkinliğine çocukların ilgisi yoğun oldu.

Şehitler İçin Ağlayan Çocuk
Çocuklar, Selçuk Kalesi, tarihi su kemerleri, leylekler, pazar yeri ve Pamucak sahilini konu alan resimler çizdi. Ancak yüzü aşkın resim içinde Hazin Toy adlı kız çocuğunun bir leyleğin yanına yaptığı ağlayan kız çocuğu resmi ve altına yazdığı "Bu kız şehitlerimiz için ağlıyor' cümleleri, görenleri duygulandırdı.

Ülkemizde Son günlerde yaşanan terör olaylarından çok etkilendiğini belirten resmin sahibi Hazin Toy, resim sayfasına ilk olarak çok sevdiği göçmen kuşu cinslerinden biri olan Leylek resmini yaptığını, daha Sonra bu leyleğin yanına da ağlayan bir kız çocuğu resmini çizdiğini söyledi.

Toy, çizdiği ağlayan kız çocuğu resminin altına; “Bu kız şehitlerimiz için ağlıyor” şeklinde not düşerek, mesaj vermek istediğini belirtti

Çocukların resimlerinden 'Hayalimdeki Selçuk' adlı bir etkinlik düzenleyeceklerini dile getiren Selçuk Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faik Kaytancı, "Yapılan etkinliğimiz çok ilgi gördü ve hem çocuklardan hem de velilerden çok olumlu yanıt aldık. Öğrencilerin yaptıkları resimler inanılmaz güzel. Küçücük zihinlerinde bu güzel Selçuk’u çizmeleri bizleri mutlu etti. Dolayısıyla biz bu resimleri daha zengin bir etkinlik düzenleyerek, Selçuklularla paylaşmayı düşünüyoruz” dedi .
Kaynak: İHA