SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş Açıklama Yaptı

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, ''Arıtma tesisi çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Karapürçek'te yapmış olduğumuz entegre sistem tam performansla çalışmaya başlayacak'' dedi.

Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ile SASKİ tarafından Karapürçek'teki içme suyu arıtma tesisi çalışmalarında incelemelerde bulunan Keleş, 6 yeni arıtma tesisi inşaatının devam ettiğini söyledi.

Keleş, arıtma tesislerinden birinin de Karapürçek'te yapıldığını belirterek, ''Burada inşa ettiğimiz tesis Hızırilyas Tepesi'ndeki arıtma tesisleri gibi Son teknoloji bir tesis olacak. Tamamen insansız çalışacak bu tesis arıtmayı ful otomatik olarak sağlayacak. Arıtma tesisinin yanında bir de 2 bin metreküplük yeni bir depo inşa ettik'' diye konuştu.

Karapürçek'in içme suyu geleceğini garanti altına almak için büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Keleş, vatandaşların çeşmelerinde sağlıklı ve bol suyun uzun yıllar akması için önemli yatırımları hayata geçirdiklerini bildirdi.

Keleş, çalışmaları kısa bir süre de bitireceklerine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

''Arıtma tesisi çalışmalarımızın tamamlanmasıyla da Karapürçek'te yapmış olduğumuz entegre sistem tam performansla çalışmaya başlayacak. Özellikle kurak yaz aylarında yaşanan su yetmezliği ve yoğun yağışlarda yaşanan bulanma sorunları da Karapürçek'te bu entegre sistem sayesinde Son bulacak. 50 yıllık nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan bu projeler sayesinde Karapürçeklilerin çeşmelerinden uzun yıllar sağlıklı ve bol su akacak.''

Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ise ilçenin yapılan yatırımlarla hızla geliştiğini ifade etti.

Muhabir: Çağrı Turgut

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA