Rize'de Eğitim Şurası Toplanıyor

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğinde yapılacak olan '1. Rize Eğitim Şurası Çalıştayı' 11 Eylül Salı günü başlıyor.

Rize’nin 2023 yolunda eğitim stratejilerinin belirleneceği çalıştay 11-12-13 Eylül tarihlerinde, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapılacak. Çalıştayın birinci gününde 'Akademik Başarı' ile 'Karater ve Değerler Eğitimi' konulu paneller yapılacak. İkinci gününde 'Sosyal, kültürel, Sportif ve Sanatsal Faaliyetler' ve 'Hayat Boyu Öğrenme' konularının ele alınacağı çalıştay üçüncü günde yapılacak olan 'Kent Kültürü' paneliyle sona erecek. Çalıştay sonunda yetkili komisyonlar tarafından şuranın sonuç bildirgesi açıklanacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile ortaklaşa, Rize'ninn 2023 yılı eğitim vizyonun belirlenmesi amacıyla bir çalışma başlattıklarını ifade ederek şöyle konuştu: " Bu kapsamda konuya ilişkin tematik alanlar belirlenmiş ve M.E. B.den öğretmen ve yöneticilerin yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden ilgili alan uzmanı akademisyenlerin katılımı ile komisyonlar oluşturulmuştur. Komisyon çalışmalarına eğitim ile ilgili tüm paydaşların katkı sağlaması beklenmektedir. Komisyon çalışmaları sonucu elde edilen veriler, yine tüm tarafların katılımı ile düzenlenecek şurada sunulacaktır.”