Lübnan Başbakanı Mikati Açıklaması

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Lübnan'ın siyasi sebepler ve coğrafi konumundan dolayı, Suriye krizinin sıçraması muhtemel ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Lübnan'da Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Mikati, Lübnanlıların tek bir safta birleşmesi gerektiğini ve aynı geminin yolcusu olduklarını hatırlatarak, bölgede eğer fırtına eserse hepsinin beraber batacaklarını belirtti.

Krizden kendilerini uzak tuttuklarını ve Lübnan'a krizin sıçramaması için çalıştıklarını bildiren Mikati, ''Suriye halkının bir an önce güvenliğine kavuşmasını temenni ediyorum'' dedi.

Mikati ayrıca, Lübnan'ın Şam Büyükelçisi'nden sınır köylerine düşen bombaları Suriye Dışişleri Bakanlığı'na bildirmesini talep ettiğini sözlerine ekledi.

-Kaçırılma olayları-

Lübnan'da geçen ay bir Türk'ün de aralarında bulunduğu onlarca Suriyeli vatandaşın kaçırılmasına ilişkin Mikati, kaçırılma olaylarıyla yakından ilgilendiklerini ve konunun takip edilmesi için özel bir komite oluşturduklarını kaydetti.

Suriye'de kaçırılan Lübnanalılarla ilgili olarak ise ''Önemli bir aracılık rolü üstlenen Türkiye ile bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmeler sonunda kaçırılan vatandaşların serbest bırakılacağını umuyoruz'' dedi.

Muhabir: Vesim Seyfeddin - Zeynep Tüfekci / İbrahim Kılıç

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA