Kuşadası’nda Buruk Kurtuluş Sevinci

Şırnak’a bağlı Beytuşşebab’taki hain terör saldırısı ve ardından Afyon’da meydana gelen patlama nedeniyle Kuşadası’nın kurtuluşunun 90.

Kuşadası’nda Buruk Kurtuluş Sevinci
yıldönümü de diğer il ve ilçelerde olduğu gibi buruk ve sade bir törenle kutlandı

Şenlikler tamamen iptal edilirken, sadece temsili kurtuluş seremonisi gerçekleştirildi ve Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi.

Daha sonra Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği ziyaret edildi. Kuşadası’ndaki etkinlik programı, saat 10.00’da top atışıyla başladı.

İlk olarak Kuşadası Hükümet Konağı’nda temsili kurtuluş canlandırıldı ve esir Türk kızı, efeler tarafından temsili olarak kurtarıldı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aslan, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ile daire amirleri, efeler, Kuşadası zabıtası, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş daha sonra yürüyüş kolu oluşturarak Atatürk Anıtına yürüdü.

Burada Atatürk ve şehitler için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından ise sırasıyla Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Garnizon Komutanlığı ve Kuşadası Belediye Başkanlığı adına Atatürk anıta çelenk konuldu.

Çelenk töreninden sonra bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, dünya tarihinin en büyük bağımsızlık destanının yazıldığı topraklarda yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu topraklar, yiğit insanların emperyalizme karşı açtıkları büyük savaşın, büyük bir zafer ile kutsandığı yerdir, Ege’dir. Ne etnik köken ne siyasi görüş ne de konuştukları lehçe önemli olmadı. Din, iman sormadılar. Aynı siperlerde omuz omuza şehit olarak canlarını seve seve verdiler. Allah’ın Türk milletine en büyük armağanı olan Mustafa Kemal’in şahsında sembolleşen bu muhteşem zafer, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuyla taçlandı. Cmhuriyet Türkiyesi; barışın, huzurun, kardeşliğin ve tüm çağdaş değerlerin sevgi ve saygı ile paylaşıldığı bir ülke oldu. İşte 7 Eylül’ler bunun temellerinin atıldığı gündür. 7 Eylül ulusal bütünlüğümüzün harcıdır, Cumhuriyetin ve demokrasinin temelidir. Bugün bu topraklara ahlaksız yöntemler kullanılarak hainliğin, ihanetin, savaşın ve acının tohumları ekilmektedir. Dostluğa ve kardeşliğe kurşun sıkılmaktadır. Ancak bizim temelimiz sağlamdır. Kan ile beslenen odaklar, çirkin hedeflerine asla ulaşamayacaklar. Bu toprakların insanları, nasıl 90 yıl önce kurtuluş destanını birlikte yazdıysa, kardeş kanı döken bu acımasız terörü de yenecek güçtedir” Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün’ün konuşmasının ardından 2012 yılı Türkiye Halk ;Dansları şampiyonu olan Mahmut Esat Bozkurt ilköğretim Okulu zeybek ekibi bir gösteri sundu ve Kuşadası’ndaki kurtuluş törenleri sona erdi. Törenlerin ardından Kuşadası protokolü İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’ni ziyaret ederek, 7 Eylül Kurtuluş günü programını tamamladı .
Kaynak: İHA