Jeotermal A.Ş Üretime Geçiyor

Bursa'daki jeotermal potansiyelin varlığını araştırmak ve var olan potansiyeli yeryüzüne çıkarma için Bursa Valisi Şahabettin Harput öncülüğünde 2009 yılı Nisan ayında faaliyete geçen Jeotermal Enerji A.

Jeotermal A.Ş Üretime Geçiyor
Ş üretime geçiyor. Yürütülen çalışmaların şehir merkezinde devam eden etaplarının Ekim 2012 tarihi itibariyle tamamlanması sonucu, bin 500 olan termal yatak kapasitesi 7 bin yatak kapasitesine çıkarılırken 6 üretim kuyusunda toplam 300 lt/sn suya ulaşıldığı açıklandı. Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir beraberinde İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Fethi Yıldız, CHP Grup Başkanvekili Sabahattin Sesli, MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, Su Kaynakları ve Kum Çakıl Ocakları Araştırma Komisyonu Başkanı Haydar Ali Arslan ve CHP Meclis Üyesi Kahraman Atlı Jeotermal A.Ş Genel Müdürü Hasan Aydın'dan Kültür park içinde bulunan termal dağıtım merkezinde incelemelerde bulunup bilgi aldılar. Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, gelecek nesillere büyük bir jeotermal miras bıraktıklarını söyledi.

Akdemir, “Jeotermal bacasız sanayi dediğimiz turizmin tetikleyicisi olacak. Şu anda yaptığımız çalışmalarla 45 otelimize sıcak suyumuzu veriyoruz. 20 tanesiyle anlaşma sağlandı. Geri kalan 25’i ile de en kısa zamanda anlaşma sağlanacak. ileride yapılacak yeni sondajlarla suyumuz istenilen oranda arttığında 3 bin-4 bin konutu ısıtacak seviyeye gelebileceğiz. Ama şu an bizim önceliğimiz ısıtma suyu değil, öncelikle turizme hizmettir. Kıvançlıyız gururluyuz. Bursa’ya verdiğimiz bu hizmetten gerçekten İl Genel Meclisi ve Özel İdare olarak büyük onur duymaktayız. Çünkü dediğim gibi bu kısa vadeli bir iş değil belki bin yıllık Bursa’nın geleceğine ışık tutan bir çalışma” dedi.

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Fethi Yıldız, Jeotermal A.Ş.’nin kuruluş aşamasında ilk önergeyi verdiklerinde böyle bir tabloyla karşılaşacaklarını tahmin etmediklerini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Sabahattin Sesli ise, “Jeotermal Bursa’nın gelecekteki özellikle kamu yararları açısından en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi olacak. Bununla ilgili biz CHP grubu olarak kaynakların verimli kullanılması noktasında bu işin hem takipçisi olacağız. Hem de daha efektif daha verimli daha fazla kamu yararı ne şekilde gözetilecekse gözetilecek katkımızı koyacağız” diye konuştu.

MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili ise jeotermal tesislerinin Bursa’ya yeni bir vizyon kazandırdığını vurguladı .
Kaynak: İHA