İpsala Çeltik Üreticileri Derneği Başkanı Kerman Açıklama Yaptı

İpsala Çeltik Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Kerman, kepekli pirincin iyi bir enerji kaynağı olduğunu belirterek, ''Vücut gelişimini destekler, doyurucudur, zihni açar, yüksek tansiyonu düşürür, hazmı kolaylaştırır, başta bağırsak kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur'' dedi.

Kerman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Son günlerde kepekli pirinç hakkında yanlış bilgi veren haberlerin yayımlandığını savundu.

Pirincin faydalı bir besin olduğunu ifade eden Kerman, ''Pirinç üretimi yapmak yeterli değil, bu ürünün daha fazla ve değişik alanlarda tüketilmesi için çalışmalar yapılması gereklidir. Örneğin beyaz pirince alternatif olarak kepekli pirincin de tanıtılıp tüketilmesi gerektiğine inanıyorum. Kepekli pirinç, insan sağlığı için daha faydalı bir üründür. Besin değeri bakımından beyaz pirinçten daha yüksektir. Nişasta açısından zengin bir besin değeri olan pirinç, içerdiği kalorisi ile çok iyi bir enerji kaynağıdır. Vücut gelişimini destekler, doyurucudur, zihni açar, yüksek tansiyonu düşürür, hazmı kolaylaştırır, içinde bulunan kanser önleyici maddeler sayesinde başta bağırsak kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur. Ayrıca, kepekli pirinç cinsel gücü arttırır, bayanlarda cilde canlılık verir'' şeklinde konuştu.

Muhabir: İsmail Aliş / Cihan Demirci

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA