İğdır’da Dilenci Operasyonu

Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde dilenen 17 kişiyi yakalayarak cezai işlem uyguladı.

İğdır’da Dilenci Operasyonu
Zübeyde Hanım Bulvarı, Cumhuriyet ve Atatürk caddeleri gibi işlek yerlerde dilencilik yapan 17 kişi, zabıta ekiplerince yakalanarak Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet Müdürlüğü’nün de destek verdiği operasyonda alınan şahısların üst araması yapılarak kimlik tespitleri yapıldı. 5826 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. Maddesi’ne istinaden dilenciler hakkında cezai işlem uygulandı.

Gelen şikayetler doğrultusunda dilencilik yapan kişilere yönelik yapılan denetimleri arttırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, bu tip kişilerin insanların manevi duygularıyla oynadıklarını belirtti.

Söz konu kişilere yönelik yaptıkları uygulamalarla bu tür durumların önünü almaya çalıştıklarının söyleyen Malk, “Şehir dışından gelen dilenciler, rahatça insanlara duygu sömürüsü yaparak dilenebiliyorlar. Çevre illerden geldikleri tespit edilen dilencileri araçlarla illerine geri gönderdik” dedi.

Dilencilere yönelik olarak yapılacak operasyonların devam edeceğini belirten Başkan Malk, halkın dini duygularını sömüren kişilere fırsat verilmemesi ve para ile benzeri yardımların yapılmaması konusunda uyarıda bulundu .
Kaynak: İHA