Hacı Adaylarına Malzemeler Dağıtılmaya Başlandı

Silopi İlçe Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek vatandaşların hac ibadetini yerine getirmek için kullanacağı malzemeler dağıtıldı.

Hacı Adaylarına Malzemeler Dağıtılmaya Başlandı
Hacı adaylarına içinde seyahat ve pasaport çantası, elbiselik kumaş, maske, terlik, kılıf ve hac ile ilgili kitapların bulunduğu hac malzemelerinin dağıtımına başlandı. Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Nurullah Aktaş, 2012 yılında hacca gidecek vatandaşlara haç malzemelerinin verilmeye başlandığını söyledi.

Aktaş, “Hacı adaylarına hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, genel olarak hac menasiki görevleri ve bunların hikmetleri, yolculuğa çıkmadan önceki maddi ve manevi hazırlık gibi konular aktarılmaktadır. Hac ibadeti kelime anlamı ile büyük bir işe azim etmektir. Dolayısı ile hac ibadetine niyetlenen kimse bu ibadeti maddi ve manevi şartları uygun olarak yaptığında bu dünyaya gelmiş insanoğlunun en büyük hedefi olan Allah’ı razı edip cennete girme hedefini başarmış olacaktır. Bundan dolayı hacılarımızın müftülüklerimizin ve din görevlilerimizin rehberliklerini ciddiye almaları onlara daha kusursuz, daha kolay ve şartlarına daha uygun hac yapma imkanı sağlayacaktır. Hacılara rehberlik yapma konusunda Diyanet İşleri Başkanlığımız ve ilgili kurumları çok ciddi birikime sahiptir” dedi.

Müftü Aktaş, “Bu yıl Kurban Bayramı 25 Ekim 2012’de idrak edilecektir. Hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik hazırlıklar bu tarihe göre yapılmakta ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Yüce Allah, hacca gidenlerin haccını kabul etsin, gitmek için hazırlananlara tamamlamayı, sırada bekleyenlere de en kısa zamanda gitmeyi nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Silopi’de bu yıl kutsal toraklara 17’si bayan olmak üzere toplam 50 kişinin gideceği açıklandı .
Kaynak: İHA