Çankırı Valisi Özcan’dan Değerlendirme Toplantısı

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, en büyük hayalinin deprem korkusunun olmadığı bir binada hizmet sunmak olduğunu söyledi.

Çankırı Valisi Özcan’dan Değerlendirme Toplantısı
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, bir değerlendirme toplantısı düzenleyerek göreve geldiği günden itibaren bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Vali Vahdettin Özcan’ın yanı sıra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar Petek, Sağlık İl Müdürü Mehmet Karakoç, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan katıldı.

Makamların gelip geçici olduğunu dile getiren Vali Özcan, “Önemli olan hizmet verebilmek. Ben kaymakam gibi çalışıyorum. Amacım sadece koordine etmek değil, işin içinde olmak” dedi.

İlk olarak, eğitimde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Özcan, Ana-Kız okuldayız projesinde 81.sırada yer alan Çankırı’nın 47. sıraya yükseldiğini belirtti.

. LYS sınavında elde edilen başarının çok önemli olduğunu belirten Özcan, bu başarının devamının gelmesi gerektiğini dile getirdi.

Hükümet konağının yatırım programına girdiğini dile getiren Vali Özcan, konağın yatırım programına alınmasının bu işin önünün açılması demek olduğunu ifade etti Yeni yapılacak hükümet konağındaki bir bloğun İl Özel İdaresine verileceğini açıklayan Özcan, İl Özel İdaresi’nin modern bir mekana kavuşacağını kaydetti.

Kültür ve turizm alanında yapılan çalışmaları da hakkında bilgi veren Vali Özcan, tanıtıma önem verdiklerinin altını çizerek, yapılan tanıtımlar sayesinde Yıldıztepe ve Doruk’u ziyaret eden insanların sayısında ciddi bir artışın olduğunu açıkladı.

Tarımda yapılan çalışmaları da aktaran Vali Özcan, “İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 6 tane araç aldık. Ayrıca, mazot, gübre ve ekipman alımı gibi toplam 22 başlıkta, 10 bin civarında çiftçiye 35 milyon TL destek sağlandı” ifadelerini kullandı.

Vali Özcan, özel idarenin yaptığı çalışmalara da değinerek, “Siyaset lafla değil, üretmeyle olur. Ben iki milletvekilimizi de tebrik ediyorum. Çünkü üretiyorlar” diye konuştu.

Kanalizasyon konusunda büyük mesafe kat edildiğini belirten Özcan, “Kırsal aladaki nüfusumuzun yüzde 95’i bu yıl sonunda kanalizasyon kullanıyor olacak” diye konuştu.

Özcan, ayrıca köylerde çöp toplama işleminin de yapılacağını söyleyerek, “Çankırı’da ilk defa köylerde çöp toplanacak. Benim sizlere karşı mahcup olduğum tek şey; şehir girişindeki bu yoldur” kaydetti.

Vali Vahdettin Özcan, yapılan çalışmaları değerlendirdikten sonra, toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dediğim gibi makamlar gelip geçici. Önemli olan hizmet üretmek. Onun için önce adam olacaksın. Benim boğazımdan bir lokma haram ekmek girmesin, tek duam budur. Ben göreve geldiğimden beri 1 yıl içerisinde başarılı olduğum kanaatindeyim. Benden önce yapılan çalışmalar içinde geçmiş valilere teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Özcan, son olarak, şeffaf bir yönetim amaçladıklarını belirterek, “Türkiye değişiyor. Herkes hesap verecek, herkes teftiş edilecek. Bunun örneği Çankırı’da yaşanıyor. 5 tane müfettiş burada herkesi teftiş edecek” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA