Bayrağını Al Da Gel
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 90.yıldönümünü görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor.

9 Eylül kutlamaları kapsamında saat 09.00'da startı verilecek ’90.Yıl Yol Koşusu’ da İnciraltı Dokuz Eylül Su Ürünleri Enstitüsü önünden başlayacak. 10 kilometrelik koşu, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.
Öte yandan akşam saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek ‘Türk Yıldızları ve Solo Trük Akrobasi Gösterileri’ kutlamalara ayrı bir renk katacak. Kutlamalar çerçevesinde, tüm bisikletseverlerin katılabileceği ‘9 Eylül Bisiklet Turu’ da düzenlenecek. Saat 18.00’de Konak Saat Kulesi önünden start alacak bisiklet tutkunları, turu Tarihi Havagazı Fabrikası’nda noktalayacak.
Akşam saat 20.30’da ise Fener Alayı, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı’nda sonlanacak. Kutlamaların son programı ise Gündoğdu Meydanı’ndaki Zerrin Özer konseri. Sevilen sanatçı İzmirli hayranlarıyla saat 21.00’de buluşacak .
