Bartın Belediye Başkanı Akın Açıklaması

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ''Bartın, köklü tarihi, kültürel mirası, coğrafi özellikleri ve insan yapısı ile önemli bir yere sahiptir'' dedi.

Akın, Bartın'ın il oluşunun 21. yıl dönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 7 Eylül 1991 tarihinde il statüsüne kavuşan kentin, geçen sürede ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitim ve sağlık gibi alanlarda gelişme çabası gösterdiğini ifade etti.

Cemal Akın, mesajında şunları kaydetti:

''Türkiye'nin 74. ili olan Bartın, köklü tarihi, tarihi kültürel mirası, coğrafi özellikleri ve insan yapısı ile her zaman önemli bir yere sahiptir. Bu kentte yaşayan insanlar ve yerel yöneticiler olarak bizler de bu önemin farkında olarak ilimizin gelişmesi için çaba gösterme bilincinde hareket etmekteyiz. İlimizin gelişme sürecinde katkısı olan başta sayın valilerimiz olmak üzere, bugüne kadar görev yapan bakan ve milletvekillerimize, kamu kurum yöneticilerine ve çalışanlarının yanı sıra oda ve meslek teşekkülleri ile sivil toplum kuruluşlarına, Bartın dışında yaşasa bile şehir için yüreği çarpan herkese şükranlarımı sunuyorum. İl oluşumuzun 21. yıl dönümünü kutluyorum.''

Kaynak: AA