Avrupalı Kadınların Takıları Mamak’tan

Mamak Belediyesi Başak Aile Merkezi’nde takı tasarım kursuna katılan Meral Karadavut isimli ev hanımının tasarladığı takılar, Belçika’da satışa sunuldu.

Avrupalı Kadınların Takıları Mamak’tan
Tasarımlarının hayal bile etmediği bir noktaya kadar ulaşmasının şaşkınlığını yaşayan Karadavut, yeni siparişler için kolları sıvadı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün en fazla üzerinde durduğu sosyal projeler arasında yer alan aile merkezleri meyvelerini vermeye başladı.

Binlerce Mamaklı kadının faydalandığı aile merkezlerinde çeşitli kurslara katılarak kendini geliştiren Mamaklı hanımlar, burada öğrendikleriyle aile bütçelerine katkı sağlıyor. Aile merkezlerinde ücretsiz olarak verilen kurslardan faydalanarak hiç ummadığı bir fırsat yakalayan kadınlardan birisi de Başak Mahallesi sakinlerinden Meral Karadavut oldu. Evli ve iki çocuk annesi Karadavut, amatör olarak ilgilendiği takı tasarımcılığını Başak Aile Merkezi’nde verilen takı tasarım kurslarına katılarak daha profesyonel hale getirdi. Meral Karadavut’un tasarımları Belçika’da esnaflık yapan Gülcan Çifçi isimli gurbetçi bir vatandaşın dikkatini çekince el emeği göz nuru tasarımlar Belçika’ya gönderildi.

“TALEP ÇOK İYİ, YENİ TASARIMLAR İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Tasarımlarının Belçika’ya gitmesinin ve orda satışa sunulmasının şaşkınlığını yaşayan Meral Karadavut, Avrupalı kadınların ve gurbette yaşayan vatandaşların takılara rağbet gösterdiğini dile getirdi. Belçika’ya giden takıların tamamen el işçiliği olduğunu söyleyen Karadavut, küpe, yüzük, gerdanlık, bileklik ve broştan oluşan koleksiyonunu otantik, spor ve klasik tarzda tasarladığını anlattı. Yeni tasarımlar için de kolları sıvayan Meral Karadavut, elde ettiği kazançla aile bütçesine destek olduğunu anlattı. Yarım kalan eğitimini tamamlayacağını dile getiren Karadavut, “Eğitimimi tamamladıktan sonraki en önemli iki hedefim aile merkezlerinde takı tasarım hocası olmak ve kendime ait bir iş yeri sahibi olmak. Artık hayallerim de, umutlarım da çok daha büyük. Belediye Başkanı Sayın Mesut Akgül’e de bize böyle bir imkan verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN AKGÜL: “MAMAKLI KADINLARA SUNDUĞUMUZ DESTEK HER GEÇEN GÜN ARTACAK”

Aile merkezlerinden binlerce Mamaklı kadının faydalandığı, aile merkezlerinde alanında uzman hocalar tarafından çok çeşitli branşlarda eğitim hizmeti verildiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, “Sosyolojik olarak toplumları bir nevi toprağa benzetiyorum. Toplumda tıpkı toprak gibi ne ekerseniz onu biçiyorsunuz. Başak Mahallesi’nde hizmete sunduğumuz aile merkezini eğer bir tohum olarak düşünürseniz bu gün karşımıza çıkan bu güzel tabloyu da bir meyve olarak yorumlayabilirsiniz. İmkan sunulduğunda Mamaklı hanımların gerçekten büyük başarılara imza atacağına olan inancım her zaman tamdır. Elimizdeki imkanları en doğru şekilde kanalize ediyoruz. Mamak aile merkezlerinde bu şekilde adı duyulmayan onlarca başarılı çalışmanın altında Mamaklı kadınların imzası var. Toplumun temel taşını oluşturan kadınlarımıza verdiğimiz destek her geçen gün daha da artacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA