Ahika Toplantısı Kırıkkale'de Yapıldı

Aralarında Kırıkkale ve Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin bulunduğu TR71 bölgesini kapsayan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu aylık olağan toplantılarından Eylül ayı toplantısı Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlığında yapıldı.

Vali Kolat'ın başkanlığında yapılan toplantıda bir önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda faaliyet raporları, destek programları ve gelecek bir ay içinde yapılacak çalışmalar belirlendi. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Ahiler Kalkınma Ajansı(AHİKA)'nın, 2010 ve 2011 yılı mali destek programlarında başvuruda bulunan 484 proje içerisinden 68 projeye 28 milyon 510 bin liralık hibe desteği sağlanarak bölgenin kalkınmasına katkı sağladığını söyledi.

Kalkınma Ajansı'nın mali destek programlarının yanı sıra, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla teknik destek programlarının uygulandığını anlatan Vali Kolat, şöyle konuştu: "Bu kapsamda 142 teknik destek başvurusundan 58'ine 550 bin lira hibe desteği sağlanılmıştır. Toplam 120 bin lira bütçesi belirlenen 2012 yılı teknik destek programına başvuruları dönemler halinde kabul edilmekte olup yıl sonuna kadar sürecektir. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu aylık olağan toplantıları ise düzenli olarak devam etmektedir. Bu doğrultuda Eylül ayı yönetim kurulu toplantısı bugün valiliğimiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmektedir."