731. Söğüt Şenlikleri Başladı

Türk milletinin en eski geleneklerinden olan ve bu yıl 731'incisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenlikleri başladı.

731. Söğüt Şenlikleri Başladı
Şenlikler, Bilecik'in Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi'nin büstünün de bulunduğu Türk Büyükleri Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Söğüt Ertuğrul Gazi Vakfı'nın çelengini Bilecik Vali Vekili Metin Çınar ve Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen'le birlikte koydu. Çelenk töreninin ardından folklor gösterisi yapıldı ve şenliklerde ikram edilecek pilavların pişirilmesi için kurban kesildi.

Daha sonra, Osmanlı'nın ilk mescidi olan Kuyulu Mescit'te dua edildi. İmam Şahin Mülayim, mescidin tarihi hakkında bilgi verdi. Mescidin gezilmesi ile ilk günkü resmi törenler sona erdi. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen Yörükler, şenlik alanının etrafında kıl çadırlar kurdu.

Yarın ise ilçeye gelen yörükler karşılanacak. Akşam düzenlenecek olan konser, son günlerde yaşanan acı olaylardan dolayı, şenliği organize eden vakıf mütevelli heyeti tarafından iptal edildi. Şenliğin son günü olan pazar günü ise resmi törenler yapılacak. Törene Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkmenistan heyeti ve yurdun dört bir tarafından gelen Yörükler katılacak .
Kaynak: İHA