4+4+4 Eğitim Sistemini Protesto Ettiler

Eğitim-İş Sendikası üyeleri, 4+4+4 kesintili eğitim sistemini protesto etti.

Milli Eğitim Bakanlığı önüne sloganı eşliğinde yürüyen Eğitim-İş Sendikası üyeleri, yeni eğitim sisteminin okula başlayacak çocuklar için olumlu olmadığını ileri sürdüler.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-İş Ankara Şube Başkanı Kasım Demirci, 4+4+4 eğitim sisteminin fiziki altyapısı oluşturulmadan ideolojik hedefler doğrultusunda hazırlandığına dikkati çekerek, eğitim sisteminde kargaşa yaşandığını söyledi.

Demirci, yeni eğitim sistemindeki problemlerin başında öz bakım ihtiyaçlarını gideremeyen çocukların, aynı sınıfta toplandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Okullarımızın hiçbirinin fiziki koşullarının sağlanmamış olması ve okul öncesi eğitimin bitirilmiş olması çocukların geleceği için problem yaratmaktadır. Halkın dini duygularını suistimal ederek, çocuklarımızın geleceği üzerinden kendi ideolojik hedeflerinizi gerçekleştirme amacından vazgeçin. 4+4+4 eğitim sistemine yönelik haklı eleştiri ve önerileri dikkate alın.''

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamasını protesto etmek için bir süre oturma eylemi yapan sendika üyeleri daha sonra dağıldı.

Muhabir: İlkay Güder

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA