Vali Balkanlıoğlu Açıklaması

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, askeri mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin, el bombasının patlaması sonucu seri patlamaların olduğunu belirterek, ''Depodaki sayım ve tasnif işlemini yapan askerlerimizden yaralı ve şehitlerimizin olduğu değerlendirilmektedir'' dedi.

Vali Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mühimmat Depo Komutanlığı'nda el bombası depolanan bir depoda sayım ve tasnif işlemleri sırasında kaza eseri bir patlama olduğunu belirtti.

''Yapılan araştırmalar ve askeri yetkililerin tespitleri, olayın sabatoj veya terör olayı olmadığı, tamamen kaza eseri olduğu yönünde'' diyen Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

''El bombasının patlaması sonucu seri olarak patlamalar olmuş. Depodaki sayım ve tasnif işlemini yapan askerlerimizden yaralı ve şehitlerimizin olduğu değerlendirilmektedir. Ancak bölgedeki tehlikenin devam etmesi bölgeye saçılmış el bombalarının olduğu değerlendirildiğinden, şimdilik içeri girmek mümkün olmamıştır. Ancak yangın söndürüldü. Herhangi bir depoda patlama olduğunda diğer depolara sıçramaması için depolar dizayn edildiği için diğer depolarda patlama olması mümkün değil, tehlike yok. Yaralılarımız var, 4'ü çevrede bulunan evlerdeki cam kırıklarıyla yaralanan sivil vatandaşlarımız, 4'ü asker. İçerdeki askerlerimizden acı bir olaya rastlamayız inşallah. Şu an rakam vermek uygun değil. Bunun dışındaki haberler spekülasyon. İnşallah acı bir olay olmaz. Allah devletimize, milletimize acı keder göstermesin.''

Vali Balkanlıoğlu, yangının kontrol altına alındığını ifade ederek, ''Çevrede küçük çalı yangınları var. Belediyemizin, askeriyenin itfaiye ekipleri orman teşkilatımızın araçları burada. Sabah yangın söndürme uçakları gelecek. İhtiyaç olduğunda müdahale edecek. Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekipleri arama kurtarma ekipleri burada hazır bekliyorlar. Olayın daha acı bir sonuç vermemesi için sabırla bekliyoruz. Kesinlikle kan ihtiyacı yoktur. Vatandaşlarımız bu yönde çıkar haberlere inanmasın'' dedi.

Muhabir: Mustafa Güngör - Serdar Yılmaz / Fevzi Çakır

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA