Uyuşturucunun patroniçesi öldürüldü

Escobar'ın uyuşturucu karteli onundu. Günde 1.5 ton sevkiyat yapardı. Bu uğurda iki eş ve iki çocuğunu kaybetti. 'Godmother' lakaplı, tarihin en esrarlı kadını Griselda Blanco, bir kasabın önünde vurularak öldürüldü

Uyuşturucunun patroniçesi öldürüldü
Griselda Blanco kimilerine göre tarihin en büyük uyuşturucu patronuydu. Pablo Escobar'ın uyuşturucu kartelini 70'lerde devralmıştı. Ama patroniçe bu kirli dünyada çığır açarak Kolombiya'dan Meksika'ya uzanan uyuşturucu ağını, Florida yoluyla ABD'ye taşıdı. 'Godmother' lakaplı kadın bunu yaparken de mafya dünyasına kendi tarzını ve gaddarlığını da koydu. Motosiklet üzerinde cinayet işleyen suikast timleri onun eseriydi. Karşısına çıkan rakip mafya ve bürokratları bu yolla ortadan kaldırdı. Onun yöntemleri 'Cocain Cowboys' ismiyle beyazperdeye bile ulaştı. Kurduğu imparatorluk günde 1.5 ton uyuşturucunun dağıtımını yapıyordu. 250'den fazla kişinin ölümü ona fatura edildi ama biri 2 yaşında bir çocuk olmak üzere üç kişinin cinayeti nedeniyle ABD'de tutuklandı. Yaklaşık 30 yıl boyunca ABD hapishanelerinde kalan ve 2004 yılında Kolombiya'ya transfer edilen Blanco, öncesinde 3 kez silahlı saldırıya uğramıştı.

KİM YAPTI BİLİNMİYOR
Serbest kaldığı ve ülkesine döndüğü 2004 yılından beri temiz bir hayat yaşadığı söyleniyordu ama önceki gün Kolombiya'nın Medellin şehrinde bir kasaptan alışveriş yaptığı sırada kimliği belirsiz kişilerce kurşunlanarak öldürüldü. Yetkililer 'Daha önce öldürülmemiş olması şaşırtıcıydı. Ama kimin yaptığını bilmiyoruz ' dediler.

OĞLUNUN ADI CORLEONE
Blanco, iki eşini uyuşturucu ticareti esnasında, iki çocuğunu ise çatışmalarda kaybetti. Diğer çocuklarından biri hapis yatarken Al Pacino'nun oynadığı Michael Corleone ismini verdiği oğlu ise ağır hasta.