'u' Dönüşü Dehşetine Tutuksuz Yargılama

Adana'da "U" dönüşü yapan motosikletin, kamyonetin altına girmesiyle 2 kişinin ölümüne neden olduğu ileri sürülen ve 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'u' Dönüşü Dehşetine Tutuksuz Yargılama
Edinilen bilgiye göre kaza, 29 Haziran'da merkez Seyhan ilçesi Mıdık Caddesi'nde meydana geldi. Kent merkezinden Şehit Kemal Yüzgeç Bulvarı'na giden ve sürücüsü hangisi olduğu belli olmayan Yılmaz Tunç (14) Samet Koşar'ın (21) üzerinde bulunduğu 01 ZE 425 plakalı motosiklet, Bey Mahallesi kavşağında, önlerinde giden yine üzerinde 2 kişi bulunan motosikletle bir süre yarıştı. Ardından bu motosikleti sollayıp kavşaktan manevra yapıp ana yola çıkarken orta şeritten gelen çiftçi İsa Z.’nin kullandığı 01 TK 483 plakalı kamyonetin altına girdi. Motosikletteki 2 kişi kaza yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından tutuklanan kamyonet sürücüsü İsa Z. hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle 2 kişinin ölümüne neden olmak' suçundan dava açıldı.

15 yıla kadar hapsi istenen sanık İsa Z.'nin yargılanmasına başlandı. Kendisinin suçsuz olduğunu ileri süren sanık İsa Z., "Ben tarladan geliyordum. Motosiklet kamyonetin solundan gelerek çarptı. 2-3 saniyelik bir anda oldu. Bir şey yapamadım. Olay yeri kalabalıklaşınca polise giderek teslim oldum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık İsa İsa Z.’nin tahliyesine karar vererek dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi .
Kaynak: İHA