Toroslar’da Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı

İçel İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ve 2012-2013 eğitim öğretim yılı kapsamında merkez Toroslar ilçesinde değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toroslar’da Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı
Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İçel İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu müdürleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, okullarda yapılması gereken çalışmalara değindi. Okullarda etkinlik takvimi, yıllık çalışma planı hazırlanmasını, okul aile birliği gelir gider cetvellerinin her ay okul internet sitesinde yayınlanmasını isteyen Çıtak, idareci ile öğretmenler arasında sorun olursa bunun başarıya engel olacağını, ayrıntıya inen idarecilerin başarılı olacağını vurguladı. Öğrenci servislerine dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizen Çıtak, özellikle sabıkalı kişilerle ilgili dikkatli olunmasını istedi. Açık Okul projesinin bu yıl da devam edeceğini, Okullar Hayat Olsun projesi ile de okulların bahçelerinin güzelleşeceğini dile getiren Çıtak, sene sonunda başarılı okul müdürlerini yurt içi ve yurt dışı gezilere yollayabileceğini bildirdi.

Düzenledikleri bu tür toplantılarla okullardaki mevcut durumlar hakkında bilgi alıp, anında müdahalede bulunabileceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Gül ise İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile yaptıkları toplantıda, il bazında var olan sorunlara çözüm önerileri getirildiğini söyledi.

Okul müdürlerine 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili bilgiler veren Gül, okullarımızın bütün fiziki imkanlarının değerlendirilerek öğrencilerin ve öğretmenlerin bundan faydalandırılması gerektiğini kaydetti.

Kayıt döneminde herhangi bir bağış alınmamasını da isteyen Gül, okulların bakım ve onarımlarını günlük takip ettiklerini, okullar başlayıncaya kadar mutlaka bu işlerin bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Gül, okulların donatım ihtiyaçlarının da okul müdürlüklerince kendilerine iletilmesini istedi. Okuma-yazma kampanyalarında büyük başarılar elde edildiğine işaret eden Gül, bu yıl da bilim kulüpleri oluşturulacağını, bu yolla okuma-yazma öğretileceğini ve hedefin 41 bin kişi olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra okul müdürleri tek tek söz alarak sorunlarını dile getirdiler .
Kaynak: İHA