Tmmob Yönetiminden Başkan Türk’e Ziyaret

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İçel İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ü makamında ziyaret ettiler.

Tmmob Yönetiminden Başkan Türk’e Ziyaret
TMMOB İçel İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü ve İnşaat Mühendisleri Odası İçel Şube Başkanı Veysel Özkan başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette, fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyarette konuşan Dönem Sözcüsü Özkan, birliğe bağlı 15 odanın bulunduğunu ifade ederek, 2012 yılının ilk aylarında genel kurullarını gerçekleştirdiklerini, genel kurul neticesinde yeni seçilen oda il başkanları ile birlikte İçel’in mülki ve idari erkanını ziyaret ettiklerini kaydetti.

TMMOB’un muhalif bir yapıda olduğuna da vurgu yapan Özkan, bu yapının özünde İçel ile Türkiye yararına fikir üretmek ve ilgili kurumların bunları yaşama geçirmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise TMMOB İçel İl Koordinasyon Kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kent sorunlarının çözümünde sivil toplum örgütlerinin kritik bir noktada bulunduğunu ifade etti.

İçel’de birçok yatırımcının istihdam yaratacak projelerle hazır beklediğinin altını çizen Türk, “Ancak yatırımcıların projelerinin gerçekleşmesi için 1/5000’lik nazım imar planlarında revizyon yapılması gerekiyor. Bu revizyonun ardından biz de 1/1000’lik uygulama imar planlarında gerekli işlemleri yapabiliriz. Yani kentin gelişmesinin önünü açacak projeler için yönetimler arası işbirliği, yönetimler-sivil toplum örgütleri işbirliği ve şu an sizin kurulunuzda olduğu gibi sivil toplum örgütlerinin kendi aralarında işbirliğini arttırması gerekiyor” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı olarak önlerindeki süreci çok daha olumlu gördüklerine dikkat çeken Türk, “TMMOB bünyesindeki oda temsilcisi arkadaşlarımızın çoğu, kamuoyu tarafından bilindik ve kent yararına özverili çalışmalara imza atmış kişiler. Kentin sorunlarının çözümünde Ortak Akıl ve uyumlu bir işbirliği içerisinde olacağımıza inanıyorum. Yeni seçilen arkadaşları bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA