Şirince'de Otopark Kulübesinde Yangın

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü girişindeki otoparka ait ahşap kulübe, çıkan yangında kül oldu.

Şirince'de Otopark Kulübesinde Yangın
Edinilen bilgiye göre, Şirince köyü girişinde bulunan otoparktaki ahşap kulübede gece saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın olay yerine gelen Selçuk Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülürken, tamamen yanan kulübe kullanılamaz hale geldi

Yaklaşık 5 yıl önce Şirince köyü girişinde aldığı araziyi otopark yapmak için bir ay önce gerekli yasal işlemlerini tamamladığını ifade eden Tekin Karadağ, otopark girişinde yeni yaptırdığı ahşap kulübenin gece yandığını, bunun kundaklama olabileceğini iddia etti. Yaklaşık bir aydır kendi arazisi üzerinde otopark çalıştırdığını söyleyen Karadağ, İlçe Özel İdaresi yetkilileri ve Trafik Komisyonu’nun bu alana kulübenin yapılması gerektiğini kendilerine iletmesi üzerine Şirince köyünün tarihi ve mimari yapısına uygun bir ahşap kulübe yaptırdığını ifade etti.

Yaklaşık 10 gün önce kulübenin traktörle yıkılmaya çalışıldığını da iddia eden Karadağ, “10 gün önce traktör izlerini gördük ve traktör izleri köyün içine doğru ilerliyordu. Traktör kulübenin güney kısmına çarparak kulübeye zarar vermişti. 10 gün aradan sonra bu yangın meydana geldi. Bu kulübe sigara izmaritiyle yanmaz. Ben bu durumu tamamen kundaklama olarak görüyorum. Bu konuda gereken yasal işlemlerimi başlatacağım” dedi.

Karadağ, otopark işletmeciliği ile ilgili olarak Selçuk Kaymakamlığı, İş-Kur ve KOSGEB’in başlattığı kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik uygulamalı eğitime katıldığını, ortak proje olan girişimcilik kursunu tamamlayarak sertifika aldığını da söyledi.

Kaynak: İHA