Şahinbey'e Yeni Parklar Yapılıyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son 3 yılda 192 parkı hizmete açtıklarını bildirdi.

Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan yeşil alan sıkıntısını çözmek amacıyla yoğun şekilde çalıştıklarını belirtti.

Son üç yılda 192 parkı halkın hizmetine açtıklarını ifade eden Tahmazoğlu, 127 parkı ise yenileyerek bu alanda önemli bir çalışma yaptıklarına işaret etti.

Hizmete açılan parkların büyük bölümüne Şahinbey doğumlu şehitlerin isimlerini verdiklerini aktaran Tahmazoğlu şunları kaydetti:

''Böylece 300'ün üzerinde parkımız yeni yapılmış ve yenilenmiş oldu. Şu anda 7 yeni parkımızın da ihalesini yaptık, inşaatlarına başlıyoruz. Yeşil alan çalışmalarımız büyük bir hızla devam edecek. Güneykent'te bulunan 180 bin metrekare alan üzerinde yeni ve çok büyük bir şelaleli park inşaatımız devam ediyor, yılbaşında tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük parkı olma özelliğini taşıyacak olan Yeşilvadi'deki parkımızın da 11 Eylül'de ihalesini yaparak inşaatını başlatacağız. Hedefimiz önümüzdeki yaza bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmak. Bütün gücümüz ve enerjimizle yeni yeşil alanlar yapmak için bu çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz ve ettireceğiz.''

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA