ODÜ’ye 10. Fakülte

Bakanlar Kurulu, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin kurulmasını onayladı.

ODÜ’ye 10. Fakülte
17 Mart 2006 tarihinde kurulan ve o günden bu yana hızlı bir gelişme süreci yaşayan Ordu Üniversitesi’nde 10. fakülte resmileşti. Bakanlar Kurulu’nca onaylanan ve Resmi Gazete de yayınlanan karara göre, daha önce Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı bünyesindeki bulunan bölümler Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin bünyesine alındı.

Buna göre, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Müzik Ana Sanat Dalı, Kompozisyon Ana Sanat Dalı, Piyano-Gitar-Arp Ana Sanat Dalı, Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı, Müzikoloji Anabilim Dalını oluşturan Müzik Bölümü, Tiyatro Ana Sanat Dalı, Opera Ana Sanat Dalı, Bale Ana Sanat Dalını oluşturan Sahne Sanatlar Bölümü, Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı, Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalını içeren Geleneksel Türk Müziği Bölümü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde yer alacak.

2006 yılında kurulduklarında bünyelerinde 4 fakülte, bir yüksek okul ve 2 meslek yüksek okulu bulunan Ordu Üniversitesi’nde bu kararla birlikte 10 fakülte, 3 yüksek okul, 10 meslek yüksek okulu ile sağlık ve fen bilimleri enstitüleri bulunuyor .
Kaynak: İHA