Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı Açıklaması

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kentte bu yıl ilk kez ortaöğretimde kapsamlı olarak taşımalı eğitim sistemine geçeceklerini söyledi.

Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evleri uzak ve köylerde yaşayan ortaöğretim öğrencilerinin taşımalı sistemle eğitimlerine devam edeceğini bildirdi.

Muş'ta oratöğretim öğrencileri için taşımalı sistem ilk kez bu uygulamaya başlayacaklarını ifade eden Tatlı, ''Taşımalı eğitim 5 kilometreden uzak, 30 kilometreden yakın köylerimizdeki ortaöğretim öğrencilerini kapsıyor. 30 kilometreden uzak köy ve beldelerden gelecek olan öğrencilerimiz ise, valilik onayıyla kentteki kız ve erkek pansiyonlarına yerleştirilecek'' dedi.

Kademeli eğitim sistemi için il genelinde bulunan okullarında altyapısını iyileştirdiklerini belirten Tatlı, bu sistem için çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Bu sistemde görev yapacak olan tüm öğretmen ve idarecilere uzaktan eğitim semineri verildiğini belirten Tatlı, ''Öğretmen ve idarecilerimiz eğitim öğretim başlamadan 2 haftalık bir eğitime tabi tutulacak ve bunlara 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi anlatılacak. Bu sistem kapsamında ortaöğretim kurumlarının kontenjanları ve sınıf sayıları arttırılacak. Böylelikle ilköğretimden mezun olan öğrencilerimizin ortaöğretime geçişinde okul sorunu ortadan kaldırılacak'' diye konuştu.

Ayrıca köylerde dört ve beşinci sınıfı bittiren öğrencilerin ikametgahlarına en yakın yatılı bölge okullarına yerleştirileceğini kaydeden Tatlı, il genelinde 5 imam hatip orta okulu da açtıklarını dile getirdi. Tatlı, bu okullarda görev yapan norm kadro fazlası öğretmenleri de uygun pozisyondaki okullara aktardıklarını ifade etti.

Kaynak: AA