KTO Meclisi’nden Arakan’a Yardım Eli

Konya Ticaret Odası (KTO) Meclisi, Myanmar’ın Arakan bölgesinde insanlık dramı yaşayan Müslüman halka 50 bin TL’lik yardımda bulunma kararı aldı.

KTO Meclisi’nden Arakan’a Yardım Eli
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslüman halkın yaşadığı dram hepimizi büyük üzüntüye boğdu. Arakan’da Müslüman halka karşı, Son dönemde iyice artan şiddet hareketleri nedeniyle yurtlarını terk eden binlerce insan barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Yıllarca İngiliz sömürgesinde olan bölge bugün de Myanmar’ın Budist halkı tarafından zulüm görmektedir. Arakan Müslümanlarını Myanmar hükümeti vatandaş olarak kabul etmiyor ve Bangladeş’e göç etmelerine zorluyor. En kötüsü hiçbir yardım kuruluşunun bölgeye girmesine izin verilmiyordu.

Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretinin ardından Türkiye ile bölge arasında köprünün kurulduğuna ve yardımların ulaştırılacağına inanıyoruz. Konya Ticaret Odası olarak Başbakanlığımızın öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına 50 bin TL’lik yardımla katılıyoruz. Derin üzüntüsünü hissettiğimiz bu topraklarda yaşanılan felaketlere sessiz kalamazdık. Gösterdikleri duyarlıktan dolayı tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Oda olarak yapılan yardımın yanı sıra üyelerimizi de Arakan’lı Müslümanlara yardımda bulunmaya davet ediyoruz. Yardımda bulunmak isteyenler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), Başbakanımızın talimatıyla başlattığı yardım kampanyasına katılabilirler” dedi.

Kaynak: İHA