Kadına Şiddet Protesto Edildi

Konya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kocası tarafından öldürülen Dilber Keskin cinayetinin ilk duruşması öncesinde adliye binası önünde eylem düzenledi.

Kadına Şiddet Protesto Edildi
Platform adına açıklama yapan Çiler Kayabaşı, 2012 yılının ilk altı ayına ilişkin tuttukları verilerde geçen yıldan bu yana kadınların işkenceyle katledilme oranlarının yüzde yüz oranında arttığını savundu. Kayabaşı, “Kadınların en çok kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için katledildiği gerçeği ortada. Aile içinde öldürülen kadınların oranı ise yüzde 54. Kadının adı bakanlıktan çıkarıldıktan ve aileyi öncüleyen politikalar hayata geçirildikten sonra aile içindeki kadın cinayetleri yüzde 47 oranında arttı. Bizler Dilber Keskin’in ailesiyle, akrabalarıyla diğer bütün kurumlarla omuz omuza sürdürdüğümüz mücadelemize devam ediyoruz. Bugün ilk duruşması görülecek olan bu davayı katil en ağır cezayı alana dek takip edeceğiz. Kadın katillerine en ağır cezaların verilmesi için yürüttüğümüz mücadelemizi Dilber Keskin davasında adalet için sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Dilber Keskin’in babası Fikret Keskin ise, Mehmet Yılmaz ile kızının bir ay evli kaldığını ve bu süre içerisinde defalarca dövdüğünü belirterek, “Kızım çalışıyordu. Ondan zorla para alıyormuş. Kendisi çalışmıyormuş. Yeni eşyalarını aldım. Elimden gelen iyiliği yaptım. O da elinden gelen kötülüğü yaptı. Başkalarının da canını yakmasın. Ömür boyu ceza almasını istiyorum onun” diye konuştu

Platform üyeleri daha sonra duruşmanın yapılacağı salona geçti .
Kaynak: İHA