Kabirler Otlar Arasında Kayboldu

Van’da yaz aylarının gelmesi ile birlikte yeşeren ve daha sonra sararan otların temizlenmemesi nedeniyle bazı mezarlıklar otlar arasında kayboldu.

Kabirler Otlar Arasında Kayboldu
Van’daki tüm mezarlıklarda aynı görüntüler yaşanırken, bu konuda hiçbir çalışmanın yapılmayışı ise zaman zaman vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Otlarla birlikte gelişi güzel atılan çöp poşetleri ise mezarlıklara verilen önemi açıkça gözler önüne seriyor. Mezarlıklarda dini vecibelerini yerine getirebilmek için ölülerinin mezarlıklarını bulmakta sıkıntı yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin mezarlıklara gereken önemi vermeleri beklediklerini dile getirdiler.

Daha rahat ve temiz bir ortamlarda dini vecibelerini yerine getirmek istediklerini karşılaştıkları manzaranın hiç iç açıcı olmadığını vurgulayan vatandaşlar, “İlimizdeki tüm mezarlıklarda aynı görüntüler yaşanmaktadır. Kabristanlarımıza hiç önem verilmemektedir. Bir çok insanımız burada yatan ölüsünün kabrini bile bulmakta zorlanıyor. Baktığınız vakit mezar taşı yaptırılanların dışında diğer kabirlerin bir çoğu otlar arasında kaybolmuş vaziyette. Bununla birlikte çevrede çöpler atılmaktadır. O otlar arasında yüzler çöp parçası bulunmaktadır. Belediyemizden bu konu ile ilgili çalışma başlatmasını istiyoruz” dediler.

Van Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri ise, mezarlıkların otlardan temizlenmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ve bunu her yıl mayıs ve nisan aylarında düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini kaydettiler .
Kaynak: İHA