İzmir Valiliği'nden Açıklama

İzmir Valiliği, Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan teknenin battığı kazada, 46 kişinin sağ olarak kurtulduğunu, 61 kaçak göçmenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 6 Eylül günü saat 05.30 civarında Menderes ilçesi Ahmetbeyli Baradan mevkisinde kaçak göçmen taşıyan ''Sailor'' adlı teknenin batması sonucu 2'si tekne kaptanı ve yardımcısı, 2'si çocuk ve 1'i de kadın olmak üzere toplam 46 kişinin sağ olarak kurtarıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''12 erkek, 18 kadın, 28 çocuk, 3 bebek olmak üzere toplam ölü sayısı 61'dir. Kurtarılan Filistin ve Suriyeli kaçaklar Ahmetbeyli Jandarma Karakoluna getirilmiş, sağlık kontrolünden geçirilmiş, 2 kişi hastaneye sevk edilmiştir. Kurtarılanların beslenme ve giyim ihtiyaçları karşılanmıştır. Konu ile ilgili Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma devam etmektedir.''

Bu arada, son olarak bulunan cesedin kaza bölgesinden 500 metre açıkta deniz yüzeyinde yapılan çalışma sırasında bulunduğu, deniz yüzeyindeki tarama çalışmalarının 3 gün daha sürmesinin planlandığı öğrenildi.

Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: J.Jale Durgun
Kaynak: AA