İzmir’de Batan Mülteci Teknesinde 24 Cesede Ulaşıldı

İzmir’in Menderes ilçesi Ahmetbeyli köyü Baradan Koyu’nda kayalıklara çarparak batan mülteci teknesinden 48 kişi sağ olarak kurtarılırken, 24 mültecinin de cesedine ulaşıldı.Ekipler bölgede arama-kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

İzmir’de Batan Mülteci Teknesinde 24 Cesede Ulaşıldı
Edinilen bilgilere göre, sabaha karşı Ahmetbeyli köyü Baradan Koyu’nda denizden yaklaşık 40 metre açıkta kayalıklara çarparak batarak 7 metre derinliğe gömülen mülteci teknesinde yapılan arama kurtarma çalışmalarında 48 kişi sağ olarak kurtarıldı, 24 mültecinin de cesedine ulaşıldı. Çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu teknede mültecilerin kıyıdan tekneye binerek Sisam Adası üzerinden Yunanistan’a giriş yapmak istedikleri öğrenildi.

Çok sayıda ekibin çalışmalarını sürdürdüğü olay yerinde yapılan kimlik tespitinde 33 Suriyeli, 12 Filistinli, 1 Iraklı ve 1’i organizatör, 1’i gemi kaptanı olmak üzere 2’si Türk toplam 48 kişinin sağ olarak kurtarıldığı öğrenildi. Ekiplerin ulaştıkları cesetlerin İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtilirken, olay yerindeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor .
Kaynak: İHA