Giresun Yatırım Çağını Yaşıyor

İl Genel Meclisinin Eylül ayı toplantısına başkanlık eden Vali Dursun Ali Şahin, Giresun’un yatırım çağını yaşadığını söyledi.

Giresun Yatırım Çağını Yaşıyor
İl Genel Meclisi Eylül ayı meclis toplantısına Vali Dursun Ali Şahin Başkanlığında gerçekleşti. İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Vali Şahin’in toplantılara katılmasından dolayı duydukları mutluluğu ifade eden açıklamalarda bulundu.Vali Şahin ise mecliste yaptığı konuşmada; yeni dönemde çok daha başarılı işlere imza atacaklarını söyledi.

Temmuz ve Ağustos aylarının hizmet yönünden çok verimli geçtiğine değinen Vali Şahin, “Yağışlar yol ve asfalt çalışmalarını biraz aksatsa da diğer alanlarda oldukça yararlı işler yaptık. Epey yol kat ettik. Özel İdare Hizmet Binasının ihalesi bitirildi. Tirebolu’daki Denizcilik Meslek Lisesinin yer tespiti yapıldı. Özel İdare Binası karşısındaki Gençlik ve Kültür Merkezinin projesi çizildi. İhalesi ve yer tespiti de yapıldı. Burası yaklaşık 1 yılda tamamlanacak. Bunun yanı sıra Yağlıdere Gölyanı Ovasının yolunu 2 metra genişleteceğiz. Oradaki gölü temizleyip eski durumuna getireceğiz. Ayrıca Devlet Su İşleriyle görüşüp oraya içmesuyu da getireceğiz. Yine Bulancak’ta Samiha Raşit Anaokulu, Merkez Gedikkaya Ortaokulu tamamlandı.

Her iki okulda yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak. Şebinkarahisar’daki Meryem Ana Kilisesine giden yolu tamamladık. Bakanlık’da Kilisenin içini restore edip bir inaç kültür merkezi haline getireceğiz. Huzur evinin ihalesi yapıldı, yakında yapımına başlanacak. Yine Bulancak Güzel Yalı İlköğretim Okulunun ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Yağlıderede 24 derslikli okulun ihalesi yapılırken Güredeki okulun yer tespiti tamamlandı. Merkezdeki İşhanını 87 müstakil tapuya dönüştürdük. Ekim ayında satışa sunacağız. Özel İdare Kümbette 350 m2 genişliğinde jandarma karakolu yapıyoruz. Kültür merkezi projesi yavaş ama iyi gidiyor. Proje Kültür Bakanlığı ile işbirliğinde yapılıyor. Ekim ayı içerisinde ihalesini gerçekleştireceğiz. Özel İdare binası projesinden sonra 2. Büyük proje bu. ”şeklinde konuştu.

Yol ve trafik hizmetleri yönünden de Özel İdare ve Köydes kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Şahin son olarak yaylalar konusuna değindi. “Giresun’un sahip olduğu 487 yaylanın havadan 3 boyutlu 5000’lik fotoğraflarını çekeceğiz. Bu konuyu Tapu Kadastro ile görüştük. Onlar vasıtasıyla tüm yaylalarımız fotoğraflandırılacak. Giresun’un yayla sorunu eğer benim düşündüğüm gibi giderse 5 yılda biter. Ama bunun için herkes üzerine düşen görevi yapacak. Yaylaların hepsini ikamete açacağız. O yörenin yapısına çevre şartlarına uygun modern binalarda yerleşimi sağlayacağız.” Dedi .
Kaynak: İHA