Frito Lay ve Sumotaş Anlaşması Sağlandı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Fritolay Fabrikası ile 17 yıldır nakliyesini yapan SUMOTAŞ Kooperatifi arasında 7 ay süren gerginlik sonucu anlaşma sağlandı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın araya girmesi ve başkan Erhan Durak'ın istifa etmesiyle Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu'nda bir araya gelen taraflar 3 yıllık sözleşme imzaladı. Sözleşme Frito Lay Genel Müdürü Ece Aksel ve Sumotaş Başkan Vekili Hasan Subaşı arasında imzalandı. Anlaşmanın ardından Pepsi Co tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şubat 2012’den beri yaşanan süreçte gelinen Son noktada, Sumotaş ile anlaşabilmek ve mevcut iş ortaklığının devamını sağlayabilmek amacıyla, görüşmelerin başlangıcındaki taleplerimize göre büyük fedakarlıklar içeren Son sözleşme teklifimiz, 27 Ağustos tarihinde Sumotaş yönetimine sunulmuştur. Ancak Şubat ayından bu yana sürekli tehditkar bir tavır güden, şirketimiz hakkında asılsız karalama kampanyaları yürüten, polisimize karşı saldırıda ve çeşitli hukuka aykırı eylemlerde bulunduğu sabit olan Sumotaş yönetimiyle herhangi bir anlaşma imzalamamızın mümkün olmadığı, kanunsuzluklara karışmamış yeni bir yönetim ile bu şartlarda anlaşmanın imzalanabileceği açıkça tarafımızdan belirtilmiştir.

Nitekim PepsiCo, bugün itibariyle Sumotaş yönetimi yerine vekil olarak atanan yeni yönetim kademesinin ve üyelerin çoğunluk oyları Sonucu verilen Son teklif üzerinden anlaşmaya varmıştır. Yeni Yönetim Kurulu seçimi için anlaşma maddeleri arasına Genel Kurul ve yeni Yönetim Kurulu seçimlerinin 60 gün içinde yapılmasını garantileyen bir madde koyulmuştur. PepsiCo olarak, Nakliye ve Lojistik işlerimizi bundan böyle de 17 yıldır birlikte çalıştığımız Sumotaş’ın seçilen yeni yönetimi ile hak ve hukuk dahilinde sürdüreceğiz. "
Kaynak: İHA