Fikri Bayrıl İsmi Ölümsüzleştirildi

Manisa Belediyesi’nin TOKİ 2 evleri yanında yaptığı ve gençlerin hizmetine sunduğu spor tesisine törenle Fikri Bayrıl adı verildi.

Fikri Bayrıl İsmi Ölümsüzleştirildi
Törene sporculuk yaşamında örnek kişiliği ile tanınan Fikri Bayrıl’da katıldı.

Manisa’da geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan ve açılışı gerçekleştirilen TOKİ 2 evleri yanında bulunan spor tesisi, törenle Fikri Bayrıl Spor Tesisleri adını aldı. Törene MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Sedat Cesurol, Hasan Eryılmaz, Funda Solak, Cem Çöllü, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Manisaspor Kulüp Başkanı Emre Hasgör, Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Ümit Canuyar, belediye meclis üyeleri, Manisasporlu Futbolcular Derneği Yöneticileri, tesise ismi verilen ve Türk futboluna verdiği katkılarla tanınan Fikri Bayrıl ile Manisa’nın spor camiası katıldı.

Manisa Şehzadeler Mehteri’de Fikri Bayrıl Spor Tesisleri önünde konser verdi. Tören ilk olarak Fikri Bayrıl Spor Tesisleri önünde kurdele kesilmesiyle başladı.

Daha Sonra tesise asılan ve üzerinde Fikri Bayrıl’ın fotoğrafı ile hayatının anlatıldığı resim önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

"TESİSLERDEN HERKES FAYDALANIYOR"

Törende ilk konuşmayı Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün yaptı. İki sene önce göreve geldiklerinde, şu anda yapımı tamamlanan tesisin atıl durumda olduğunu hatırlatan Kulüp Başkanı Ergün, “Bu tesisin atıl durumdan kurtarılması için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kapısını çaldık. Bu tesisin sporcu gençlere kazandırılmasını talep ettik. Sağ olsun kendisi de sporun içerisinden gelen birisi olarak bu talebimizi kabul etti ve 45 gün gibi kısa sürede bu tesis yenilendi” dedi.

Tesisin bugün itibariyle 2 bine yakın sporcuya hizmet verdiğinin altını çizen Kulüp Başkanı Ergün, “Yapılan tesislerden sadece Manisa Belediyespor değil, Manisaspor ve amatör takımlarımızda faydalanıyor. Tabi bu tesisi taçlandırmak da gerekiyordu. Uzun yıllar Türk sporuna hizmet veren Fikri Bayrıl’ın adı tesise verilerek amacı daha da güzelleştirilmiş oldu. Ben buradan Manisa Belediyespor bünyesi altında yetişen sporcuların ailelerine de sesleniyorum. Çocuklarınız emin ellerde. Biz çocuklarınızı vatanını, milletini ve bayrağını seven gençler olarak yetiştiriyoruz. Bununda bilinmesini istiyorum” dedi.

MANİSA’DA TESİS SIKINTISINI BİLİYORUZ

Fikri Bayrıl’ın Manisa’nın duayenlerinden olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de ömrünün üçte ikisini futbola adayan Bayrıl’ın, Türk futboluna önemli katkılar sağladığını söyledi.

Sporun içinden gelen birisi olarak Manisa’da tesis anlamında yaşanan sıkıntıları bildiklerini belirten Başkan Ergün, “Bu açıdan öncelikle virane durumda bırakılan Halil Onultmak Tesisleri’ni bugünkü durumuna getirdik. Son olarak ta zemin yenilemelerini yaparak, futbol oynamaya hazır hale getirdik” dedi.

Fikri Bayrıl ismi verilen tesislerin ise daha kötü bir durumda olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Buraya ilk geldiğimizde insan boyu otlar çıkmıştı. Her taraf yıkık, dökük bir durumdaydı. Burası 18 aylığına Manisaspor’a verildiği için bunun polemiklerini de yaşadık. Ancak burayı yeniden yaparak, gençlerimizin hizmetine sunduk” diye konuştu.

"SPORA VERDİĞİMİZ DESTEK NEDENİYLE SORUŞTURMA GEÇİRİYORUZ"

Göreve geldikleri günden bu yana spora önemli katkılar sağladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Buna rağmen Manisa Belediyespor’a neden katkı içerisinde olan bir belediye olduğumuz için soruşturma geçiriyoruz. Tabi her şey kanunlar çerçevesinde gelişecektir. Ama bu çocuklarımıza sahip çıkmazsak, kahvehane köşelerine bırakırsak gelecek için görevimizi yapmamış oluruz. Biz sadece futbola destek vermiyoruz. Voleyboldan, basketbola, judodan, yüzmeye birçok kategoride sporcularımız var” dedi.

"EN KÜÇÜK ALANI SPOR TESİSİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

Yapımı devam eden ve kısa süre içinde bitirmeyi planladıkları TOKİ 3 evleri yanında bulunan spor tesisini de hatırlatan Başkan Ergün, “İki ay içinde bu tesisi bitirip, sporcularımızın hizmetine sunacağız. Yaptığımız tesisin içinde futbol sahasının yanı sıra basketbol, voleybol sahaları ve kafeteryaları ile tüm Manisa’ya hizmet verecek. Şunun bilinmesini istiyorum. İlgili müdürlüklerime sürekli talimat vererek, bulacakları en küçük alanı spor tesisi olarak değerlendirmelerini istiyorum. Bir tane değil on tane yapalım. İnşallah önümüzdeki yıllarda Manisa’nın yapılmakta olan Revizyon İmar Planı çalışmaları kapsamında daha büyük spor tesisi alanlarını Manisa’ya kazandıracağız” dedi.

" İNSANLAR YAŞARKEN ANILMALI"

Konuşmasının Sonunda tesislere Fikri Bayrıl isminin verilmesi ile ilgili değerlendirmelerde buluna Başkan Ergün, “Eski Manisasporlu futbolcuların benden bununla ilgili talepleri oldu. Bende bunu memnuniyetle karşıladım. İlk mecliste bunun kararını bütün meclis üyelerimizle birlikte oy birliğiyle aldık. İnsanlar yaşarken anılmalıdır. Bu tesis burada olduğu sürece Fikri ağabeyimizin de adı burada ebediyen yaşayacaktır. Allah kendisine uzun ömürler versin. İnşallah bu güzellikleri daha nice yıllar birlikte yaşarız” diye konuştu.

"BÖYLE ANILACAĞIM AKLIMA GELMEZDİ"

Spor tesislerine adının verilmesi töreninde söz alan spor adamı Fikri Bayrıl ise projede emeği geçenlere teşekkür etti. Kendisinin böyle anılmasından gurur duyduğunu ifade eden Bayrıl, “Beni böyle anacağınız hiç aklıma gelmezdi. Sağ olun var olun. Allah sizden razı olsun. Burada talebelerimi gördükçe daha da gururlanıyorum. Bugün burada beni 50 sene öncesine götürdünüz. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve belediye meclis üyelerine teşekkürü borç biliyorum. Sayın belediye başkanına da daha nice hizmetler yapması temennisinde bulunuyorum” dedi.

HİZMETLERDEN KİMSE RAHATSIZ OLMAMALI

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’da törende yaptığı konuşmada Manisa Belediyesi’nin hizmetlerini övdü. Manisa Belediyesi’nin hizmetlerinin aralıksız devam ettiğini ifade eden Akçay, “Ancak yapılan hizmetten kimse rahatsızlık duymamalı. Tüm Manisalılar ve hangi siyasi parti mensubu olursa olsun yapılan hizmetlerden gurur duyması, takdir etmesi ve sahip çıkması gerekmektedir” dedi.

FİKRİ BAYRIL TURNUVASI’NDA MAÇLAR OYNANDI

Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmaların ardından yaz okullarını başarıyla bitiren sporculara sertifikalarını verdi. Daha Sonra düzenlenen Fikri Bayrıl Futbol Festivali çerçevesinde oynana karşılaşmalar başladı.

Beşiktaş, Bursaspor, Eskişehirspor gibi büyük takımların yanı sıra Manisa Belediyespor’un da alt yapı takımının mücadele ettiği turnuvada final maçları bugün oynanacak .
Kaynak: İHA