Ege Mutfağı Fark Yarattı

81’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’na Konak Belediyesi desteğiyle Türkiye Lokantacılar, Pastacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Federasyonu’nun düzenlediği Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Lezzetler Festivali etkinlikleri damgasını vurdu.

Ege Mutfağı Fark Yarattı
Ege’nin şifalı otlarıyla yapılan zeytinyağlı yemekler ve geleneksel tatlar görücüye çıktı. Düzenlenen etkinliğe Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Türkiye Lokantacılar, Pastacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, İzfaş Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Federasyona bağlı oda başkanları ve Konak Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Karadeniz, Akdeniz, Ege, Tekirdağ, Gaziantep, Hatay, Konya yöreleri ve Osmanlı mutfağından önemli tatların fuar ziyaretçileriyle buluştuğu festivalin yöresel kültürleri buluşturduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan şöyle konuştu: “Toplumlar ancak gelenek, görenek ve kültürlerini yaşattığı sürece geleceğe umutla bakabilirler. Yemek kültürünün önemi de bu noktada ortaya çıkıyor. Bir kente gittiğimizde ilk sorduğumuz şey ‘nerede yemek yiyebiliriz’ sorusudur. Bugün burada Fuar’ın sadece teknoloji içeriğini değil, kültürel bir içeriği olduğunu da gösterdik. Tüm esnaf arkadaşlarımı, Federasyonu kutluyorum.” Türkiye Lokantacılar, Pastacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice ise sağlık temalı EXPO hazırlıklarında yemek kültürünün önemine vurgu yaptı. Yenice, “81’inci İzmir Enternasyonel Fuarı bittikten sonra, Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Lezzetler Festivali konuşulacak. Çünkü burada otuz altı uygarlığın mirası olağanüstü zengin bir mutfağı yaşatıyoruz” diye konuştu.

Festivale ve esnafa katkılarından dolayı Hakan Tartan’ teşekkürlerini ileten Aykut Yenice, “Hakan Tartan gibi değerli, duyarlı bir başkanın yönettiği bir kentte yaşamaktan onur duyuyorum” diyerek esnaf ve festival katılımcıları adına plaket takdim etti .
Kaynak: İHA