Bilişim Zirvesi'12'' Başlıyor

Türkiye'nin yanı sıra çevre ülkelerin iş insanlarını da bir araya getirecek ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi'12, ''Buluşturma Eşleştirme Toplantıları'' ile daha fazla iş birliği kurulmasını teşvik edecek.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 11-13 Eylül tarihleri arasında Vodafone ana sponsorluğunda ''Sonraki adım'' temasıyla gerçekleştirilecek ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi'12, buluşturma, eşleştirme toplantıları ile ulusal ve uluslararası iş birliklerine ivme kazandırmayı hedefliyor.

Ekonomi Bakanlığı, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri ve İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği destekleri, Yazılım Sanayicileri Derneği'nin deneyimleri ve MOBİLERA'nın sağlayacağı teknolojik alt yapı ile güçlenen Buluşturma Eşleştirme Toplantıları, katılımcıların ticaret bağlantılarını artırmak için zirve boyunca gerçekleştirilecek. Geçen yıl 65 toplantıda 130 katılımcıyı özel buluşmalarda bir araya getirerek iş birliklerini teşvik eden toplantıların, bu yıl 30 ülkeden gelmesi beklenen katılımcılarla daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Özellikle alım heyetleri içerisindeki öncü yüksek teknoloji şirketlerinin, çeşitli ülkelerin düzenleyici kurum başkanlarının, uluslararası bilişim STK'larının temsilcilerinin katılımı ile hareketlilik kazanacak toplantıların, bilişim ihracatına da katkı sağlaması bekleniyor.

ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi'12''ye katkıda bulunan YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş, zirvenin her geçen yıl farklı sektörlerden iş ve teknoloji profesyonellerini bir araya getirdiğini belirterek, zirvenin Türkiye için payına düşeni fazlasıyla yaptığını, kendilerinin de zirvenin gelişmesi için paylarına düşeni yaptıklarını söyledi.

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Yılmaz Yıldız
Kaynak: AA