'Başbakan Duysa Bana Yardımcı Olur'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlıkta dönüşüm programı kapsamında hayata geçirilen ambulans helikopter hizmetini anlatırken durumunu örnek gösterdiği Kulplu Şirin Yorğun, tedavi olmak istiyor.

'Başbakan Duysa Bana Yardımcı Olur'
Bugüne kadar geçirdiği kalp krizi nedeniyle 6 kez ambulans, 2 kez de hava ambulansıyla hastaneye yetiştirilen Yorğun’un hastalığı tedavi olamadığından dolayı düzelmiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle sağlıkta süper reformlar gerçekleştirdiğini anlatan Yorğun, kendisinin de bu sayede iki kez hayatta kaldığına inandığını söyledi.

Yorğun, “Damarlarım sürekli tıkanıyor, bu yüzden kalp krizine neden oluyor. Helikopter ambulans olmasaydı belki de çocuklarımla olmayacaktım. Allah Başbakana hiçbir zeval vermesin. Ona her gün dua ediyorum” diye konuştu

Başbakan Erdoğan’ın hava ambulansıyla ilgili sağlık hizmetlerini anlatırken eksik bile anlattığını dile getiren Yorğun, “Hava ambulansı hizmeti olmasaydı belki bugün çocuklarımızın arasında olmayacaktım. 11 çocuğum var, iki kez kalp krizi geçirdim şu an çalışamıyorum. Bu sağlık hizmeti olmasaydı şimdi perişan olmuştum” dedi.

Yorğun Başbakan’ın örnek olarak gösterdiği olayı şöyle anlattı: “Evde yere yığılmışım. Komşular gelip beni battaniyeye sarmış, 112'ye haber vermişler. Sağ olsun 20 dakika içinde helikopter gelmiş. Beni Diyarbakır’a götürmüş. Orada gözlerimi açtığımda bana neler olduğunun şaşkınlığındaydım. Bu doktorların nereden geldiğini anlamaya çalışıyordum. 3 kez anjiyo yapıldıktan sonra 4 gün hastanede kaldım sonra taburcu oldum” dedi.

“BAŞBAKANIMDAN YARDIM BEKLİYORUM”
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde iki kez anjiyo olduğunu anlatan Yorğun, kalbinde daha balon olduğunu hatırlattı. Doktorların kendisinin tedavi olması gerektiğini söylediğini belirten Yorğun, “Kulp’ta yaşıyorum. Hiçbir gelirim yok. Söylemekten utanıyorum ama Diyarbakır’a gidip gelecek yol parası bulamıyorum. Beni Ankara’da tedavi ettirsin. Her akşam acı çekiyorum. Omuzlarım da ve sırtımda dayanılmaz bir ağrı oluyor. Çocuklarımın gözlerine bakınca yaşamam gerektiğini düşünüyorum. . Çok sevdiğim, değer verdiğim sayın başbakanımızın bu konuda yardımını bekliyorum” diye konuştu

Kendi imkanlarıyla Ankara’ya gittiğini ancak yeşil kartlı olduğu için kendisiyle ilgilenilmediğinin altını çizen Yorğun, “'Başbakanın bunları duymasını istiyorum ancak ona duyurmuyorlar duysa bana yardımcı olacağına inanıyorum. Bende tedavi olup çocuklarım için çalışmak istiyorum” dedi .
Kaynak: İHA