Aldal, “demre 4+4+4’e Hazır”

Antalya'nın Demre ilçesi Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, 2012-2013 eğitim öğretim yılına ilçenin hazır olduğunu belirtti.

Aldal, “demre 4+4+4’e Hazır”
İlçedeki Genel, Anadolu ve İmam Hatip Liselerinin, ‘Fatih Projesi’ kapsamında donanımlarının tamamlandığını söyleyen Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, malzemelerin kullanımı konusunda hızla gerekli personel eğitimlerinin tamamlanacağını kaydetti.

Dört bin 800 olan öğrenci sayısının bu yıl 300 artış ile 5 bin 100 olmasını beklediklerini sözlerine ekleyen Aldal, “280 derslikte, 237 öğretmen ile ikili öğretim yapmadan Demre’deki okullarımız yeni sistemi kaldıracak durumda” dedi.

Aldal, “İlimizin ‘Her İlçeye Bir Anaokulu’ kampanyası ile 4+4+4 daha da güçlenecektir. 4-5 yaş grubundaki öğrencilerimizi anaokullarımıza bekliyoruz. Ayrıca kapalı köy okullarımızda mobil ana sınıfı uygulamasına geçilecektir. Örneğin Belören Köyü bu sene bu uygulamayla tanışacaktır. Demre’de hayırseverlerimizin yaptırdığı iki anaokulumuz da bu konuya verdiğimiz önemin ayrı bir göstergesidir” diye konuştu.

Tüm okul müdür ve öğretmenlerine Milli Eğitim Bakanlığın bastığı ‘12 Yıl Zorunlu Eğitim-Soru ve Cevaplar’ isimli kitapçığı dağıtarak kafalardaki sorulara cevap vermeyi istediklerini belirten Aldal, oluşturdukları ‘devam-takip-izleme-yerleştirme’ komisyonlarının saha çalışması yapacağını duyurdu. Taşımalı eğitim gören 9 ile 10,11 ve 12’nci sınıfların ders çıkışlarındaki uyumsuzluğun, halk eğitim ile koordineli yapılacak sosyal ve kültürel çalışmalarla kapatılması gerektiğinin altını çizen Aldal, “İmam Hatip ortaokulumuz 40 öğrenci ile eğitim öğretime başlıyor. İmam Hatip Lisemiz ise bu yıl başlayan 2 sınıf ile toplam 4 sınıfla eğitim öğretime başlıyor. Yüksek bir başarı için öz değerlendirme yaparken eğitim ile ilgili tüm paydaşlarımızla ilçe bazında ‘Daha Ne Yapabiliriz(DNY)’ toplantılarına başlayacağız. Böylece, hem yeni sistemin yapısal sorunlarını çözmüş hem de başarıyı arttırmak için elimizden geleni yapmış olacağız” dedi.

Kaynak: İHA