Yılın İlk Sergisi Açıldı

Gaziantep’te sanatçı Ali Alpay'ın (64) yağlı boya tekniğiyle yaptığı 36 eserin yer aldığı 9. kişisel resim sergisi törenle açıldı.

Yılın İlk Sergisi Açıldı
İl Halk Kütüphanesi’nde bulunan sanat galerisinde gerçekleşen yılın ilk resim sergisi açılışına; Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, İl Halk Kütüphane Müdiresi Yüksel Polat, sanatçı Ali Alpay ile sanatseverler katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Taşdöğen, sanata her alanda katkıda bulunduklarını söyleyerek, “Kültürümüzü yaşatma ve geliştirme noktasında sanata ve sanatçıya çok önem veriyoruz. Ali Alpay kardeşimizde yağlı boya sitiliyle yaptığı 36 eserini sanat galerisinde sergilemek istedi. Bizlerde yanında olacağımızı belirterek kendisine destek olduk. Bu manada bu serginin açılışını yapmaktan da çok onur duyuyorum. Böylece yılın ilk sergisini de açmış bulunmaktayız. Bu tür sergilerin giderek artmasını temenni ediyorum” dedi.

Yılın ilk sergisini daha büyük törenle açmayı planladıklarını ancak yanlış anlaşılmalar yüzünden bunun gerçekleşmediğini vurgulayan Aykanat ise, “Yılın ilk sergisini daha büyük ve daha geniş katılımla açmayı düşündük. Bu yönde arkadaşlarımızla birlikte çalışma yapıyorduk. Ancak bazı yanlış anlaşılmalar yüzünden bunu gerçekleştiremedik. Yılın ilk sergisini bu şekilde açmak zorunda kaldığımız için herkesten özür diliyorum. İnşallah bundan sonraki açılışlarımız geniş katılımlı olur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Taşdöğen, Aykanat, Polat ve sanatçı Ali Alpay, kurdele keserek sergi açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası Alpay, sergiyi gezen protokol üyelerine resimler hakkında teknik bilgi verdi. Resimlere hayran kalan protokol üyeleri, sanatçı Ali Alpay’ı bir kez daha kutladı .
Kaynak: İHA