Macar Heyeti DPÜ’de

Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kütahya’ya gelen Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari, Pecs Belediye Başkanı Zsolt Pava, Pecs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kobal Koknes ve Türk Kültür Ateşesi Victor Matis, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karaaslan’ı Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ile birlikte makamında ziyaret ettiler.

Macar Heyeti DPÜ’de
Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, “Macaristan’ı ve Macarları tarihten gelen dostlukla seviyoruz. Bu dostluğumuz gelişerek daha devam edecektir. Belediyemizle Pecs Belediyesi, Üniversitemizle ile Pecs Üniversitesi arasında ilişkiler bundan sonra daha da gelişerek devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Pecs Belediye Başkanı Dr. Zsolt Pava da, ilişkilerin yükselme döneminde olduğunu ve gelişerek devam edeceğine inandığını söyledi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ELERMANI DEĞİŞİM ANLAŞMASI DA İMZALANDI

Ziyarette Pecs Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında Erasmus kapsamında mühendislik, güzel sanatlar ve idari bilimler alanında öğrenci ve öğretim elemanı değişim anlaşması da imzalandı. Öğrenci ve öğreitm elemanı değişimini içeren protokolü Dumlupınar Üniversitesi adına Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, Pecs Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Kobal Koknes imzaladılar.

Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan ziyaretin anısına Macar Heyetine çini tabak hediye etti.

Ziyarette Dumlupınar Üniversitesi ile Pecs Üniversitesi arasında işbirliği konuları da görüşüldü.

Macar Heyetin ziyaretinde Rektör Yardımcılar Prof.Dr.Yunus Erdoğan, Prof.Dr.Osman Genç, Prof.Dr.Kaan Erarslan, Uluslararası İlişkiler Biriminden Yrd.Doç.Dr.Oktay Şahbaz da hazır bulundu .
Kaynak: İHA