Kütahya'dan Arakan'a Yardım Eli

Kütahya Müftülüğü'nce Arakan Müslümanları için başlatılan kampanyada 305 bin TL yardım toplandı.

Kütahya'dan Arakan'a Yardım Eli
Kütahya İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, vatandaşların, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlatmış olduğu yardım kampanyasına özel bir ilgi gösterdiklerini belirtti.

Üskülüplü, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in öncülük ve teşvik ettiği yardım kampanyasında, Kütahya il ve ilçe müftülüklerince 305 bin 416 TL ile 205 avro para toplantığını ifade etti.

Üskülüplü, şöyle konuştu: "Ben buradan özellikle böyle hassas konulara duyarlı olan değerli Kütahyalılara, tüm görevlilerime ve bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Genel anlamda dünyanın her tarafında, özelde ise şu an sıkıntı içerisinde bulunan Myammar-Arakan bölgesinde yaşanan açlık ve sefalette yaşananları bir nebze olsun hafifletme adına gösterilen bu duyarlılık, orada yaşayanlar için adeta kolsuza kol, yolsuza yol, akan gözyaşına mendil olabilme lütfüne erişen necip milletimizine şükrünlarımı sunuyorum. Bizler ülke olarak bu konuya çok duyarlıyız ve bundan böyle de duyarlılığımız devam edecektir. Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. -Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman’dan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teala o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslüman’ın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.- Hadis-i Şerif'nin şuurundayız." Müftü Üskülüplü, toplanan yardımların bankalarda açılan ilgili hesaplara yatırıldığını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA