Datça’da Yıldızlar Geçidi

Datça 7. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali muhteşem bir açılışla başladı.

Datça’da Yıldızlar Geçidi
Datça 7. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, açılış töreni festivale katılan sanatçılara verilen kokteylle başladı.

Burada sanatçılar basınla tanıştı ve çeşitli röportajlar yapıldı. Daha sonra Datça Anfi Tiyatroda bu yılki festivalin onur konuğu Filiz Akın sahne aldı. Sinema hayatı hakkında bilinmeyenleri anlatılan Akın hakkında bilinmeyenleri filmlerde beraber oynadığı rol arkadaşlarından bazıları olan Eşref Kolçak, Ece Uslu, Selma Sonat gibi sinema sanatçıları anlattı.

Sinema sanatçısı Filiz Akın’a festivalin onur konuğu ödülünü yine sinema sanatçısı Fatma Girik verdi. Daha sonra sinemaya emek verenler adına meslekte elli yılını dolduranlardan Şevket Altuğ ve Umur Bugay’a emek ödülleri verildi.

Ödülleri yine sinema sanatçısı Şener Şen verdi.

Sahneye yoğun alkış altında sahnelerin ve müzik dünyasının ünlü sesi Emel Sayın çıktı. İzleyenleri yoğun alkışları karşısında duygulanan Emel Sayın, sevilen eserlerden oluşan bir konser verdi. Konser sırasında zaman zaman sahneye Filiz Akın ve Fatma Girik çıkarak Emel Sayın’a destek verdi.

Datça 7. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’nde bugün Türk sinemasının ‘Turist Ömer’i Sadri Alışık’ı anma programı olacak .
Kaynak: İHA