Chp’li Baydar Aydın’ın Nabzını Tutmaya Devam Ediyor

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın’da gerçekleştirmiş olduğu programlarına Didim, Nazilli ve Yenipazar ilçeleri ile devam etti.

Chp’li Baydar Aydın’ın Nabzını Tutmaya Devam Ediyor
Sadece seçim zamanında dolaşmayacağını ve daima halkla iç içe olacağını her fırsatta dile getiren Baydar programlarına kaldığı yerden devam ediyor. “ Ateş altında siyaset” konulu panele katılmak için Didim’de bulunan Baydar, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şemdinli’den gelen 10 şehit haberinin ardından söyleyecek herhangi bir söz kalmadığını belirten Baydar, devlet otoritesinin bir an önce sağlanarak ülkenin uçuruma yuvarlanmasının engellenmesi gerektiğini ifade etti.

Vatandaşların hükümetin uygulamış olduğu iç ve dış politikaların yanlışlığını anlatmak için ilçe ilçe, köy köy gezdiğini belirten Baydar, hükümetin sonunun geldiğini belirtti.

Suriyeli mülteci adı altında ülkeye neidüğü belirsiz kişilerce doldurulduğunu, bu kişilere hükümet tarafından harçlık verildiğini belirten Baydar, hükümet tarafından Suriyeli mültecilere harcanan 300 milyon doların hangi kaynaklardan aktarıldığının açıklanması gerektiğini ifade etti.

Van depremi sonrasında bile hükümetin bu kadar hızlı hareket edemediğini; Suriye’ye savaşa giden kişilerle aralarında nasıl bir bağlantı olduğunun araştırılması gerektiğini ifade eden Baydar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlemiş olduğu Türk Dış Politikasının “Yurtta Sulh Dünya’da Sulh” üzerine inşa edildiği halde hükümet tarafından bu politikadan vazgeçilerek “Yurtta Sus Dünya’da Sus Pus” anlayışının benimsendiğini sözlerine ekledi.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Didim programından sonra yangın felaketi yaşayan Nazilli İlçesinin köyleri olan Samailli ve Kavacık köylerine geçti. İl Başkanı, Nazilli İlçe Başkanı, İl ve İlçe yöneticileri, İl genel Meclisi üyesi ile köylere geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunan Baydar, vatandaşların taleplerini dinledi. Çiftçilerin sorunlarının giderilmesi ve bereketsizlikten kurtulmak için CHP ‘yi işaret eden Baydar, CHP iktidarı ile birlikte Devlet yönetiminin sadece halkı düşünen ve ülkeyi hak ettiği yere getirecek kişilerden oluşacağını belirtti.

Vatandaşların 10 yıllık hükümet dönemini ellerine vicdanlarına koyarak değerlendirmelerini istedi. CHP olarak ülkeyi yönetecek kadrolarının ve projelerinin hazır olduğunu belirten Baydar, vatandaşlardan ilk önce yerel de daha sonra da genelde CHP’yi iktidara taşımlarını istedi.

Aydın Milletvekili Baydar, programına Yenipazar ilçesi ile devam etti. Burada İlçe merkezinin yanı sıra Alihan, Hamzabali ve Donduran köylerini ziyaret eden Baydar hem vatandaşların sorunlarını dinledi hem de CHP politikalarını vatandaşlara birinci ağızdan iletti. Yenipazar programına İl ve İlçe yöneticileri ile Belediye Başkanı ile katılan Baydar, Dış politika konusunda Düşişleri Bakanı’nın gayretleri ile ülkenin itibarının yerlerde süründüğünü, hükümetin her şeyi eline yüzüne bulaştırdığını belirtti.

Alihan Köyünde bir vatandaş da elindeki kazma sapını göstererek iktidara gereken dersi sandıkta bununla vereceklerini söyledi.

Kaynak: İHA