Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Mersin'de

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İçel'i çok sevdiğini ifade ederek, "İnşallah daha geniş zamanda ülkemizin en şirin ve en gelişmiş illerinden İçel'de ve onun başarılı Valisi'nin organizatörlüğünde İçel’imizde toplantılar ve çalışmalar yaparız.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Mersin'de
İleri günlerde İçel'e tekrar geleceğim" dedi.

Gaziantep'te şehit cenazesine katılan Bakan Yardımcısı Balta, Ankara dönüşünde İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Güzeloğlu, Muhammet Balta’ın hem kişiliği hem birikimi hem de Türkiye’ye dönük düşünceleri ve gayretiyle atandığı bu görevde çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, "Yeni teşkilatlanmış Bakanlığımızın şüphesiz Sayın Bakanımız yönetiminde ve Sayın Bakan Yardımcımızın da gayretiyle Türkiye adına çok önemli bir değişimi ve özellikle kentleşme ve buna benzer sorunlarda Türkiye’nin çok uzun yıllardır kangrenleşmiş meselelerinin aşılmasına çok büyük katkı sağlayacağına dair inancımı da belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Balta'nın ziyaretinden Son derece büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Kendilerinden geniş bir zaman için İçel’e gelmeleri noktasında mutabık kaldık. İnşallah o gün geldiklerinde İçel’deki konuları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ilgili boyutları paylaşacağız. Kendisini uzun bir zamandan Sonra görmenin büyük bir mutluluğu içinde tekrar kendisine hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta ise Gaziantep’te şehit cenazesine katıldığını dile getirerek, "Şehidimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu acıları tekrar yaşamayız. Bu vesileyle Antep’ten Ankara’ya dönecektik ama Sayın Valimiz de çok sevdiğim ve saydığım bir insan. Özellikle Gümüşhane’den beri başlayan süreçten böyle kısa mesafeler bizim için çok önemli değil” diye konuştu.

İçel’in insanlarıyla hem kucaklaşmak hem de başta Vali Güzeloğlu ile birlikte olmak için İçel'e geldiğine vurgu yapan Balta, "İnşallah daha geniş zamanda ülkemizin en şirin ve en gelişmiş illerinden İçel’de ve onun başarılı Valisi’nin organizatörlüğünde İçel’imizde de toplantılar ve çalışmalar yaparız. İleriki günlerde İçel’e tekrar geleceğim. Sayın Valime ve bütün çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da Valimizin önderliğinde yapılacak olan bütün projelere Sayın Bakanımızın önderliğinde destek vereceğimizi de buradan ifade etmek istiyorum. İçelli hemşerilerime en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin Sonunda Vali Güzeloğlu, Bakan Yardımcısı Balta'ya üzerinde Akdeniz Oyunları logosu bulunan zeytin ürünlerinden oluşan bir paket hediye etti. Daha Sonra Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Yardımcısı Balta, İçel'den ayrıldı .
Kaynak: İHA