Canik'i Anlatan Logo Bulunamadı

Canik Belediyesi'nin düzenlediği "Canik Logosunu Arıyor" yarışması sonuçlandı.

Canik'i Anlatan Logo Bulunamadı
Yarışma sonunda ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan logo bulunamazken, dereceye giren dört logo sahibine mansiyon ödülü verilecek.

Canik Belediyesi'nin, ilçenin tarihi, kültürel değerlerini ortaya çıkaracak ve Canik ile özdeşleşmiş değerlere vurgu yapacak olan bir logo ve slogan bulmak amacıyla düzenlediği yarışma sonuçlandı. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonunda Canik Belediyesi'nin misyonu, vizyonu, amaçlarıyla uyumlu, belediyeyi temsil eder nitelikte, özgün, işlevsel ve akılda kalıcı olacak ve Canik'teki değişim ve gelişimi de yansıtacak logo ve slogan bulunamadı.

Oldukça yoğun katılım sağlanan "Logo ve Slogan Yarışması" sonunda eserler jüri üyeleri tarafından tek tek incelendi. Alanında uzman kişilerden oluşan jüri üyeleri bin 500 eser arasından yaptığı değerlendirmede ilk etapta eser sayısını 300'e indirdi. Daha sonra 10'a düşürülen eserler arasından ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtacak logo bulunamadı. Jüri üyeleri, yarışmaya katılan logolar arasından birinci seçmezken, dört esere mansiyon ödülü verilmesini kararlaştırdı. Buna göre yarışmaya İstanbul'dan katılan Murat Şeker ile Samsun'dan katılan Habip Mollaoğlu, Mustafa Soylu, Egemen Eniş'e mansiyon ödülü verilecek.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR
Canik'in tarihini, kültürünü ve değişimini yansıtan bir logo olmasını istediklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Tarihi geçmişi oldukça sağlam olan ve bölgesinde yıldız gibi parlayan Canik'e artık yeni bir logo gerekiyordu. Ve biz logomuzu halkımızın yapmasını istedik. Bu yarışmayla da Canik'in tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkaracak aynı zamanda da bu değerleri günümüze uyarlayan, misyonumuza ve vizyonumuza uygun bir logo ve slogan aradık. Düzenlediğimiz yarışmaya yoğun bir talep oldu. Bu da bizi memnun etti. Ancak jüri üyelerimizin değerlendirmesi sonucunda tarihi kökleri sağlam olan ilçemizin değişim ve gelişimini yansıtan bir logo bulunamadı. Yarışmaya katılan bütün herkese teşekkür ederim" dedi .
Kaynak: İHA