Beyoğlu’nda Esad Yanlısı Gösteri

İstanbul Beyoğlu’nda bir grup gösterici, Suriye’deki muhaliflerin emperyalist güçler tarafından yönetildiğini iddia ederek gösteri düzenledi.

Akşam saatlerinde Taksim Meydanı’nda toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, “Suriye’deki Emperyalist Müdahaleye Hayır”, sloganları atarak, Suriye halkının yalnız olmadığını savundu. Beşar Esad yanlısı gösteride bir süre slogan atan eylemciler, basın açıklaması ile eylemlerini sürdürdü. Basın açıklamasını, grup adına Kardelen Taş yaptı. Taş, “Esad rejimine karşı muhalefet edenler arasında çeşitli yerel ve sol gruplar bulunsa da, Suriye’de ortaya çıkan çatışmaları emperyalist güçlerce desteklenen gruplar tarafından ortaya çıkarıldığı ve kontrol edildiği her geçen gün daha fazla belirginleşiyor. Suriye silahlı muhalefeti; ABD, Türkiye Suudi Arabistan, Katar, İsrail, İngiltere, Fransa’nın başını çektiği emperyalist işbirlikçi güçler tarafından destekleniyor” dedi.

Eylemciler, daha sonra toplu halde İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Burada da bir süre slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA