Aydın’ı Tanıtır Yola Çıktı

Aydın Ticaret Odası’nın uzun süredir Aydın’a kazandırmak istediği tanıtım tırı ilk olarak 81. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda görücüye çıktı.

Aydın’ı Tanıtır Yola Çıktı
Aydın’ ı ‘TanıTIR’ sloganıyla yola çıkan tanıtım tırı Türkiye’nin 63 iline dolaşarak Aydın’ı ve Aydın’da üretimi yapılan ürünleri tanıtacak.

İlk durağı 81. İEF olan tanıtım tırını Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydınlı gazetecileri gezdirerek tırı İzmir’de kamuoyuna tanıttı. Uzun süredir üzerinde çalıştıkları projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren İsmail Hakkı Dokuzlu, 2012 yılını Aydın için ‘tanıtım yılı’ olarak belirlediklerini söyledi.

Aydın’ı ‘TantıTIR’ ismini verdikleri tırda Aydın’nı her anlamıyla tanıtmayı ve üyelerinin işlerini daha geniş kesimleri duyurmayı hedeflediklerini dile getiren Dokuzlu, “Tırda,Trallesimiz, incirimiz, efemiz, kestanemiz ve zeytinimiz var. Tırda Aydın’ı tanıtan pasaportumuzu, üyelerimizi tanıtan broşürlerimizi Aydın’ın figürleriyle süslü magnetlerimizi dağıtıyoruz” diye konuştu.

63 İLİ DOLAŞACAK
Tanıtım tırının Türkiye’nin bir çok iline gideceğini ve Aydın’ın ürünlerinin tırda yer alacağını belirten Dokuzlu, “Aydın’ın sadece yerel ürünleri değil, sanayi ürünlerini de sergileyeceğiz. Katılacağımız fuarlarda, sektörlere göre hareket edeceğiz. Örneğin, Konya’daki tarım fuarında tarım ürünlerini, Adana’daki hayvancılık fuarlarında hayvancılık ürünlerini tanıtacağız. Tanıtım tırımız Aydın’ı, Türkiye’nin 63 farklı ilinde tanıtacak” diye konuştu.

FİKİR OKAN ÜNLÜ’DEN ÇIKTI
Kendisinin AYTO Meclis üyesi olduğu 2005 yılında, meclisin Tanıtım-Turizm Komisyonu kurduğunu ifade eden Dokuzlu, “Bu fikir, 2005 yılında meclisimizde kurulan Tanıtım-Turizm Komisyonu’ndaki Okan Ünlü arkadaşımızdan çıktı. Bugün bunu hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. Aydın’ı gezer bir showroom ile tanıtıyoruz. GEKA’dan aldığımız yüzde 49.7’lik destek ile tırımızı yaptık” dedi.

“BU TIR AYDIN’IN”
Tırı Aydın’a mal etmeye çalışacaklarını ifade eden Dokuzlu, “Bu tır sadece AYTO’nun değil. Bu tır Aydın Sanayi Odası’nın, Aydın Ticaret Borsası’nın ve ilçelerimizde bulunan diğer odalarımız ile borsalarımızın tırı. Tırı kullanmak istedikleri zaman bize başvurabilirler. Tırımız, Ege’de bir yere gitse Aydın’ı, Ege dışına çıktığında Ege’yi, ülke dışında ise ülkemizi temsil edecek” ifadelerini kullandı.

5 GÜNDE 5 BİN KİŞİ GEZDİ
Tanıtım tırının İzmir Enternasyonal Fuarında 31 Ağustos’tan bu yana yer aldığını hatırlatan Dokuzlu, “16.00-00.00 saatleri arasında açık olan tıra günde yaklaşık bin kişi giriyor. Bu da beş günde 5 bin kişi yapar. Tıra gelen vatandaşlara Aydın’ın ürünlerini ücretsiz olarak tatma imkanı sunuyoruz. Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre insanlar mutlu olarak tırdan ayrılıyor”

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın tırı gezdiğini ifade eden Dokuzlu, “Sayın Demirtaş, tırı gezdikten sonra beni aradı. Tırı gezmekten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi ve bizim nezdimizde arkadaşlarımıza teşekkür etti” şeklinde konuştu.

Tırın İEF’e son günde yetiştirildiğini ve Aydın’da henüz görücüye çıkmadığını hatırlatan Dokuzlu şunları söyledi: “Tırımız, Aydın’da ne kadar durmazsa o kadar iyi. Çünkü ne kadar geziyorsak, o kadar Aydın’ı tanıtıyoruz demektir”

19 FİRMANIN ÜRÜNLERİ MEVCUT
Şu an için tırda Aydınlı 19 firmanın ürünlerinin tanıtımının yapıldığını kaydeden Dokuzlu, “Burada sürekli aynı firmaların ürünleri bulunmayacak. Yer isteyen firmalarımız bize, Sanayi Odamıza ve Ticaret Borsamıza başvurabilirler. İlçelerimize de tırımızı götürerek, ilçelerdeki üyelerimize göstermek istiyoruz. 9 Eylül’den sonra ilk olarak İncirliova’ya gitmek istiyoruz. İkişer gün boyunca ilçelerimizde tırımızı anlatmayı düşünüyoruz ” diye konuştu.

406 BİN TL’YE MAL OLDU
Aydın’ı Tanı’Tır ismiyle yollara çıkan tanıtım tırı 406 bin TL’ye mal oldu. Tanıtım tırının maliyetinin yüzde 49.7’lik bölümünü Güney Ege Kalkınma Ajansı karşılarken, yüzde 50.3’lük bölümünü ise AYTO tarafından karşıladı .
Kaynak: İHA