2/b Arazileri Başvuruları 40 Bine Yaklaşıyor

Antalya Defterdarı Hidayet Mat yaptığı yazılı açıklamada, 2/B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı kanuna göre satın alma başvurularının 7 Mayıs 2012 tarihinden itibaren il merkezinde Defterdarlık, ilçelerde ise Malmüdürlüklerince alınmaya devam edildiğini bildirdi.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat açıklamasında, kullanılan 2B arazilerinin peşin ödemede yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimli ihalesiz doğrudan satın alınması, Son beş yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi, tapuda yapılacak işlemlerde harçtan muaf olunması ve satış bedellerinin ödenmesinde kolaylık sağlamak amacıyla, belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi imkanları getirilerek 2B arazisi kullanıcılarına tarihi fırsat niteliğinde avantajlar sağlandığını kaydetti.

Mat açıklamasında, “Yukarıda sayılan avantajlardan yararlanmanın ön şartı başvuruda bulunmaktır. 2B kullanıcılarının satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olanlar için ise bin TL başvuru bedeli yatırarak satın alma başvuru yapma işlemi devam etmektedir. 4 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 345 no.lu Milli Emlak Genel Tebliğine göre, 2B arazisi kullanıcıları başvuru bedellerini başvuru süresinin bitim tarihine kadar ödemek şartıyla başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabileceklerdir. Vatandaşlarımızca 2/B başvuru bedellerinin, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası tüm şubeleri ile Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Malmüdürlüklerine yatırılabilmesi mümkündür. İlimizde, 2B arazisi kullanıcı vatandaşlarımızın satın alma başvurularını kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla Başvuru Dilekçeleri, ilgili mahalle ve köy Muhtarları ile işbirliği yapılarak il merkezinde Defterdarlık, ilçelerde ise mal müdürlüklerinde oluşturulan ekiplerimizce Ağustos ayı Sonuna kadar belirli bir program dahilinde mahalle ve köylere gidilerek mahallinde elden alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

40 BİNE YAKLAŞTI Yapılan çalışmalar Sonucunda, Antalya’da 4 Eylül 2012 tarihi itibariyle 2/B arazileri ile ilgili tüm başvurular 40 bine yaklaştığını bildiren Mat, MEOP (Milli Emlak Otomasyon Projesi) kayıtlarına göre de 2B başvurusu yapılan iller arasında ilk sırada bulunduğunu bildirdi. 2B arazileri ile ilgili bilgi için @antalyada2b twitter adresi, antalyadefterdarligi@yahoo.com e-mail adresi ve 0242 2386502 telefon danışma hattından her türlü sorunun cevaplandırıldığını belirten Mat, 2B arazisi kullanıcı vatandaşların sunulan bu tarihi fırsatlardan yararlanmaları için bir an önce başvurularını yapmaları kendi menfaatlerine olduğunu hatırlattı .
Kaynak: İHA